StoryEditor

Prvý rozhovor zakladateľov Zomri v televízii: Aj politici sú naši admini, posielajú nám tipy

27.10.2018, 00:00
V rozhovore prezradili aj dôvody, prečo taja svoju identitu.

Hovoria si "najväčšia stoka" slovenského internetu. Na rozhovor do štúdia HNtelevízie prišli admini Zomri, ktorí patria medzi zakladateľov stránky. Sami priznali, že išlo o ich prvý rozhovor v televízii.

Koľko ľudí je v skutočnosti adminmi Zomri? "No každý, kto nám poslal príspevok a my sme ho zverejnili," hovorí Starý Admin 1.

"Starí admini sú všetci, ktorí tam nejak zablúdili a pochopili, o čo ide," dodáva Starý Admin 2.

Ľudia ich nechcú poznať

Identita správcov jednej z najúspešnejších zábavných stránok na slovenskom Facebooku je dodnes záhadou. "Keby nás niekto videl naživo, neveril by tomu. Všetci tak nejak očakávajú, akí sme super úžasní ľudia, ale my sme úplne normálni," hovorí jeden z adminov.

"Ľudia podľa mňa ani nechcú vedieť, kto tam je. Okrem pár ľudí, ktorí nás z duše nenávidia. Keby sa tá anonymita stratila, bolo by to oveľa horšie," pridáva druhý.

S príspevkami, ktoré pridáva Zomri, sa často spája istá kontroverzia, vďaka čomu môžu čeliť zablokovaniu zo strany Facebooku. "Mali sme v minulosti stránky, na ktorých sme sa oťukali. Teraz dávame to, čo chceme. Vieme však, že tam nemôžu byť nahotiny alebo svastika," vysvetľuje Starý Admin 1.

"Dávame si extrémny pozor a naučili sme sa v tom chodiť, čo používať," dodáva Starý Admin 2. Často sa im však dodnes stáva, že Facebook ich posty zmaže. "Napríklad, keď niekto zomrie, na to si dávajú pozor," vysvetľuje Starý Admin 1.

Robili by niekedy na zákazku?

V rozhovore hovorili aj o tom, či by niečo robili na zákazku. "Chodili nám také správy, že pomôcť rozbehnúť nejaký ... keď počujem slovo start-up, tak mi je na grcanie a influencer ... nepoužívajte to! Až mi zle prišlo," rozcítil sa pri téme Starý Admin 1. Neskôr priznal, že im chodili podobné prosby o pomoc.

"Raz nám prišlo, že spravte vtip na zákazku, nebol to ani komerčný subjekt ani nič také," priznáva Starý Admin 2. Čisto biznisovo im však podľa vlastných slov nikdy ponuky na spoluprácu neprišli.

A aký majú vzťah s politkmi, ktorí sú častým terčom ich vtipov? "Posielajú nám podnety, napríklad z parlamentu. Aj politici sú admini Zomri, nie jeden," priznávajú.

V rozhovore sa dozviete tiež, či ľutujú niečo z toho, čo v minulosti zverejnili a to, kde (a či vôbec) majú svoje hranice.

01 - Modified: 2023-12-01 09:36:32 - Feat.: - Title: Zomri: Vždy sa na nás niekto hnevá. V tejto krajine je veľmi dobre, ak píšeme o vtipoch 02 - Modified: 2023-04-27 15:32:17 - Feat.: - Title: Sulík sa postaral o rozruch v Aktualitách. Redakcia mu sľúbila, že incident vystrihne z videa, zverejnila ho však inde 03 - Modified: 2018-12-01 19:28:38 - Feat.: - Title: Hrnko sa dostal do bizarného sporu s poslankyňou Mosta. Visí osud koalície na gombíku od saka?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 17:20