bauermedia.sk
StoryEditor

Agrofert môže kúpiť Bauer Media, povolil to regulátor

16.11.2018, 09:57
Autor:
ČTKČTK
Transakcia bola schválená Úradom pre ochranu hospodárskej súťaže.

Holding Agrofert môže prostredníctvom svojej mediálnej spoločnosti Mafra kúpiť vydavateľstvo voľnočasových časopisov Bauer Media v Česku i na Slovensku.

Spojenie povolil Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS), oznámil to v tlačovej správe. "Spojenie nenaruší hospodársku súťaž. Rozhodnutie už nadobudlo právnu moc," oznámil predseda ÚOHS Petr Rafaj.

Bauer Media v ČR vydáva časopisy pre ženy, programové časopisy, časopisy o životnom štýle, bulvárne časopisy a napríklad aj krížovky a motoristické časopisy. Na trhu voľnočasových časopisov má zhruba tretinový podiel. Do jeho portfólia patrí 30 časopisov, sú medzi nimi Rytmus života, Cosmopolitan, Chvilka pro tebe alebo Žena a život.

Multimediálna spoločnosť MAFRA sa zaraďuje medzi najsilnejšie mediálne spoločnosti v Českej republike a jej činnosť zahŕňa nasledujúce oblasti a aktivity: tlač, online, TV a rádio. Najvýznamnejšími produkty skupiny sú denníky Mladá fronta DNES, Lidové noviny a Metro, týždenníky TÉMA a 5plus2, a tiež portály iDNES.cz, Lidovky.cz, MOBIL.CZ, Óčko a Rádio Impuls. MAFRA je členom skupiny Agrofert. Majiteľom Agrofertu bol český premiér Andrej Babiš, vlani vo februári ho previedol do zvereneckých fondov.

01 - Modified: 2018-10-09 13:03:37 - Feat.: - Title: Mafra kupuje vydavateľstvo Bauer v Česku a na Slovensku 02 - Modified: 2017-10-12 13:14:12 - Feat.: - Title: MAFRA kúpila podiel v skupine Ticketportal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 21:56