StoryEditor

V agentúre SITA sa mení generálny riaditeľ

10.01.2019, 08:33
Autor:
(pš)(pš)tsts
Zmenou prechádza aj organizačná štruktúra portálu webnoviny.sk.

Od januára sa stal novým generálnym riaditeľom agentúry SITA (Slovenská tlačová agentúra) Róbert Király, ktorý prichádza z interného prostredia. S agentúrou SITA je dlhoročne spätý, a to vlastnícky aj pôsobením v jej predstavenstve a dozornej rade ako aj vo výkonnom manažmente v pozícii finančný riaditeľ.

Archív SITA

​Róbert Király na  pozícii nahradil Ivana Sámela, ktorý viedol agentúru od roku 2012. Ivan Sámel ostáva členom predstavenstva spoločnosti a bude pôsobiť ako zástupca generálneho riaditeľa.

Zmena na poste generálneho riaditeľa nadväzuje na novodefinované strategické ciele firmy. Tie určujú na jednej strane posilnenie produktového zamerania na inštitucionálnych a biznis klientov, na druhej strane posilnenie značky webnoviny.sk ako samostatného média s výraznejšou vlastnou identitou.

Od polovice januára sa zmení aj organizačná štruktúra portálovej skupiny webnoviny.sk. Samuel Schlarmann sa bude naďalej zameriavať na všestranné budovanie návštevnosti, online performance marketing a digitálnu stratégiu. Ivan Sámel prevezme riadenie spravodajstva a aktuálnej publicistiky na portáli webnoviny.sk.  Súčasný šéfredaktor agentúrneho spravodajstva Pavel Urban bude mať na starosti riadenie produktovej skupiny odvetvových odborných portálov. Šéfredaktorkou  agentúrneho spravodajstva sa stane Zuzana Devera, ktorá sa po niekoľkoročnej prestávke do spoločnosti SITA vracia.

SITA je súkromná tlačová agentúra, ktorá vznikla v roku 1997.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 21:05