StoryEditor

Nedeľné politické relácie: Ochrana expremiéra, ambiciózne sociálne opatrenia vlády a eurovoľby

18.05.2019, 15:30
Autor:
hrnhrn
Hosťami diskusií budú Fico, Hrnčiar, Galko, Raši, Kollár a Beblavý.

Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko vyzval koaličnú poslankyňu a šéfku zahraničného výboru Katarínu Cséfalvayovú (Most-Híd), aby opustila koalíciu, ak v nej byť nechce. Reagoval tak na jej vystúpenie v pléne. "Ak chceš odísť z koalície, tak odíď, aj tak raz odídeš," poznamenal s tým, že by raz za čas mohla uznať koalícii aj niečo dobré.

Premiér a podpredseda Smeru Peter Pellegrini adresoval podobný odkaz rovno svojmu straníckemu kolegovi. Šéfovi európskeho výboru Ľubošovi Blahovi povedal, aby zvážil svoje pôsobenie v tomto výbore. Vytkol mu jeho útočné statusy voči Európskej únii na sociálnej sieti.  Mal by sa ich podľa neho zdržať a nespochybňovať orientáciu slovenskej zahraničnej politiky.

O atmosfére v koalícii a tiež o tom, či bude vládna väčšina vedieť na júnovej schôdzi parlamentu presadiť ambiciózne sociálne opatrenia SNS, sa bude moderátor relácie Na telo Michal Kovačič v nedeľu pýtať podpredsedu parlamentu Andreja Hrnčiara (Most-Híd) a podpredsedu SaS Ľubomíra Galka.

Obaja poslanci sú členmi výboru pre obranu a bezpečnosť, ktorý tento týždeň posudzoval relevantnosť dôvodov na ochranku pre expremiéra Roberta Fica. Či je naďalej potrebná a s akými vážnymi hrozbami sa politici stretávajú, budú ďalšie témy politickej diskusie, ktorú odvysiela televízia Markíza v nedeľu, 19. mája so začiatkom o 13:00.

Pravidlám ochrany ústavných činiteľov sa bude venovať aj relácia V politike, ktorú vysiela TA3 v nedeľu o 11:00. Hosťami budú expremiér a predseda Smeru-SD Robert Fico, Boris Kollár, predseda hnutia Sme rodina a Miroslav Beblavý, predseda strany SPOLU.

Norbert Dolinský bude s expremiérom Ficom okrem jeho ochranky diskutovať aj o opatreniach vládnej koalície a dosahu na vyrovnaný rozpočet, a tiež o vzťahoch v koalícii a opozícii.

Zahraničnopolitickú orientáciu Slovenska a vzťahy s Ruskom bude rozoberať s poslancami Kollárom a Beblavým Témami budú tiež voľby do europarlamentu, migrácia a extrémizmus.

Blížiacim sa eurovoľbám sa bude venovať aj relácia RTVS O 5 minút 12. Hosťami budú podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu a podpredseda strany Smer-SD Richard Raši a Boris Kollár, poslanec a predseda hnutia Sme rodina-Boris Kollár. 

S moderátorom Jozefom Hajkom budú diskutovať o členstve Slovenskej republiky v EÚ a s tým súvisiacimi výzvami pre budúcnosť najmä v kontexte eurovolieb.

Boris Kollár za zúčastnil stretnutia Za Európu suverénnych národov, kde sprevádzal líderku francúzskej krajne pravicovej populistickej strany Marine Le Pen, ktorá by rada v Európskom parlamente po voľbách sformovala frakciu s podobne zmýšľajúcimi politickými stranami. Predpovedá, že skupina týchto strán dosiahne v eurovoľbách svoj historicky úspech

Ďalšími témami budú najnovšie opatrenia v boji proti byrokracii aj v súvislosti s čerpaním, nastavením a budúcnosťou eurofondov.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 09:54