StoryEditor

Ocenili svetové osobnosti sociálnych sietí. Víťazmi sa stali modelka s hendikepom i babička

29.05.2019, 18:40
Autor:
ČTKČTK
Ceny Global Social Awards sa udeľujú napríklad za inšpiráciu, ktorú prinášajú, či za ich dopad na spoločnosť.

Významné svetové osobnosti sociálnych sietí boli včera večer ocenené v súťaži Global Social Awards v pražskom Fóre Karlín. Uspel americký futbalista Ross Smith so svojou 92 ročnou babičkou, juhoafrická moderátorka Bonang Matheba, brazílska modelka Paola Antonini, ktorá pri autonehode prišla o nohu alebo maďarská videobloggerka Vivien Alexy.

Víťazi sú vyhlasovaní v štyroch kategóriách: za šírenie radosti a dobrej nálady (Fun & Entertainment), za odvahu ísť príkladom a pozitívne meniť svet (Social Impact & Change), za inšpiráciu v každodennom živote, tvorivosť a originalitu (Inspiration & Influence) a posledná kategória sa týka nováčikov na sociálnych sieťach (Rising Stars), ktorí hľadajú nové témy.

Na galavečere v pražskom Fóre Karlín sa zišlo viac ako 40 osobností sociálnych sietí z celého sveta. Vo finále ankety sa rozhodovalo medzi 35 ľuďmi z 20 krajín. Podujatie moderovala modelka Karolína Kurková

V kategórii Fun & Entertainmen zvíťazili futbalista Ross Smith so svojou 92 ročnou babičkou. Preslávili sa vtipnými videami, ktoré sa často týkajú vzťahov medzi generáciami.

Paola Antonini, ktoré pri autonehode prišla o nohu, uspela v kategórii Social Impact & Change za inšpiráciu ľudí s hendikepom. "Je úžasné mať tu možnosť stretnúť toľko zaujímavých ľudí," poďakovala za cenu a ponúkla, že ju bude zdieľať s Madeline Stuart, ktorá skončila na druhom mieste.

Bonang Matheba, ktoré uspela v kategórii Inspiration & Influence, je populárnou juhoafrickou moderátorkou. "Myslím, že sociálne siete by sme mali všetci používať na šírenie dobra," povedala pri preberaní ceny.

Maďarka Vivien Alexy potom zvíťazila v kategórii Rising Stars. Zvláštne ocenenie Social Special Awards získal dvadsaťjedenročný Nash Grier za svoju snahu o záchranu planéty.

Nominovaná bola napríklad aj šesťnásťročná Švédka Greta Thunberg upozorňujúca na nutnosť riešenia klimatických zmien. Tínedžerka inšpirovala celosvetové akcie študentov stávkujúcich v reakcii na klimatické zmeny a vyžadujúcich ich okamžité riešenie.

V auguste minulého roka sa rozhodla každý deň sedieť pred švédskym parlamentom a vyžadovala od vlády zníženie emisií. Po švédskych všeobecných voľbách pokračovala v stávkach každý piatok. Jej sledovanosť na facebooku vzrástla na takmer 874-tisíc, na instagrame až na 1,8 milióna ľudí.

Instagram Greta Thunberg

​​Nominovanou bola tiež prvá modelka s Downovým syndrómom Madeline Stuart z Austrálie. Jej kariéra sa začala v roku 2015, kedy jej matka rozbehla online kampaň, aby jej zariadila zmluvu s modelingovou agentúrou. Madelilne vďaka tomu získala hneď dve zmluvy.

Na facebooku ju sleduje takmer 690-tisíc užívateľov, na instagrame zhruba 211-tisíc. Objavila sa napríklad na prehliadkach Fashion Week v New Yorku, v Paríži, v Londýne, v Dubaji a v Rusku.

Facebook Madeline Stuart

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 11:57