StoryEditor

Inauguráciu prezidentky Zuzany Čaputovej prinesie naživo aj Markíza

10.06.2019, 15:10
Autor:
redred
Mimoriadnu reláciu bude moderovať Zlatica Švajdová Puškárová, ktorá v štúdiu privíta atraktívnych hostí.

V sobotu, 15. júna 2019, so začiatkom o 11:00 odštartuje na obrazovkách Markízy priamy prenos slávnostnej inaugurácie prezidentky Zuzany Čaputovej. Mimoriadnou dva a pol hodinovou reláciou bude sprevádzať Zlatica Švajdová Puškárová.

"Diváci sa môžu tešiť na skutočne bohatý program, celé dianie od zloženia prezidentského sľubu, cez prehliadku čestnej stráže, až po prechod prezidentky bratislavským Starým Mestom, budú v našom štúdiu komentovať naslovovzatí odborníci – expert na etiketu Ladislav Špaček, znalkyňa protokolu Katarína Diková Strýčková a sociológ agentúry Focus Martin Slosiarik," priblížil riaditeľ spravodajstva a publicistiky TV Markíza Henrich Krejča.

Relácia divákom sprostredkuje aj ďalšie zaujímavé fázy tejto slávnostnej udalosti, ako napríklad príchod hostí do dejiska slávnostnej ceremónie v bratislavskej Redute. Miesto diania budú podrobne monitorovať aj štáby spravodajstva, so živými vstupmi sa v relácii prihlásia moderátor Viktor Vincze a redaktorka Martina Töröková. 

Špeciálne vysielanie v RTVS

Slávnostný deň nastupujúcej prezidentky bude pokrývať aj RTVS ako oficiálny vysielateľ inaugurácie. Televízia aj rozhlas pripravili špeciálne vysielanie, od 10:55 ponúkne televízna Jednotka a Rádio Slovensko nielen oficiálny ceremoniál, ale aj zákulisie inaugurácie či prezidentského paláca, sprievodnú atmosféru a rozhovory so zaujímavými hosťami. Viac o programe RTVS si môžete prečítať v tomto článku:

Inaugurácia prezidentky na TA3

Spravodajská televízia TA3 pripravila na sobotu 15. júna rovnako špeciálne vysielanie od 10:45. Okrem priamych prenosov z oficiálneho programu TA3 prinesie aj živé vstupy s redaktormi priamo z centra Bratislavy.

Moderátor Alfonz Šuran v štúdiu privíta odborníčku na protokol Máriu Holubovú a odborníka na ústavné právo Mariána Gibu. Rozprávať sa budú s politologičkou Anetou Világi, emeritným arcibiskupom Robertom Bezákom, Tiborom Hajdu z Konferencie biskupov Slovenska, bratom novozvolenej prezidentky i s jej najbližšími spolupracovníkmi.

TA3 počas niekoľkohodinového vysielania sprostredkuje divákom slávnostnú schôdzu Národnej rady SR z budovy Slovenskej filharmónie, na ktorej Zuzana Čaputová zloží prezidentský sľub. Nasledovať bude slávnostná prehliadka Ozbrojených síl SR, peší presun cez bratislavské Staré Mesto do Katedrály sv. Martina, kde sa bude konať ekumenická bohoslužba a ceremoniál v Prezidentskom paláci, kde zvolená prezidentka symbolicky prevezme úrad od Andreja Kisku. Na záver televízia odvysiela kladenie vencov pri pamätníku Brána slobody na Devíne.

01 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 02 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini 03 - Modified: 2022-05-05 16:48:31 - Feat.: - Title: Prezidentka bude hostkou relácie Na hrane 04 - Modified: 2022-04-29 16:33:34 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Duel Fica s Krajniakom, ale aj Matovič či Šeliga 05 - Modified: 2022-04-22 17:17:11 - Feat.: - Title: Víkendové politické diskusie: O nových obvineniach politikov budú hovoriť aj Heger, Korčok či Blanár
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 15:47