Alexej Fulmek
StoryEditor

Asociácia vydavateľov tlače sa mení na Asociáciu tlačených a digitálnych médií

17.06.2019, 14:11
Autor:
redred
Asociácia prijala medzi seba aj nových členov.

 Asociácie vydavateľov tlače (AVT) prichádza s niekoľkými zmenami. Vydavatelia zareagovali na vývoj na mediálnom trhu a po prvýkrát v histórií sa členom Asociácie stal aj digitálny vydavateľ bez titulu vydávaného v printovej podobe - Ringier Axel Springer SK. Mení sa aj názov: z Asociácie vydavateľov tlače (AVT) sa stáva Asociácia tlačených a digitálnych médií (ATDM). Je to historicky už druhá zmena pôvodného názvu. Kedy sa Asociácia volala - Združenie vydavateľov periodickej tlače Slovenska (ZVPTS), ktoré vzniklo 26.apríla 1991 a patrí medzi najstaršie stavovské profesijné združenia v novodobých dejinách Slovenska.

ATDM prijala medzi seba nových členov. Stali sa nimi: vydavateľ detských a ženských titulov ORBIS IN, vydavateľ športových a cestovateľských časopisov Sportmedia, vydavateľ regionálnych periodík REGIONPRESS, vydavateľ TV a ženských titulov MAFRA Slovakia Print. Kvôli transformácií na akciovú spoločnosť o prijatie požiadal opätovne aj vydavateľ Nového času - FPD Media.
Valné zhromaždenie odsúhlasilo mandát Predstavenstvu na rokovanie s televíziami a rozhlasmi o prípadnom rozšírení Asociácie aj o tieto médiá.

Asociáciu riadi deväťčlenné predstavenstvo, ktorému predsedá Alexej Fulmek, CEO Petit Press,  podpredsedovia sú: M. Teplica (News and Media Holding), M. Zima (ŠPORT PRESS.), členmi: N. Slišková (P E R E X), V. Mužík (MAFRA Slovakia), P. Halász (JAGA Group) a L. Fila (N Press). Novými členmi predstavenstva sú M. Dubec z Ringier Axel Springer SK. a P. Šveda z FPD Media.

Aktuálnymi členmi Asociácie sú:

News and Media Holding, Petit Press, MAFRA Slovakia,  MAFRA Slovakia Print,  Ringier Axel Springer SK, FPD Media,  P E R E X,  REGIONPRESS, STAR Production, ŠPORT PRESS, JAGA GROUP,  N Press,  Sportmedia,  Barecz & Conrad Media, ORBIS IN, MEDIA/ST. Čestnými členmi sú: Mediaprint-Kapa Pressegrosso, Miloš Nemeček a Peter Mertus.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:26