StoryEditor

Nová šéfredaktorka PLUS 7 dní vracia do časopisu "Ježka"

31.07.2019, 14:49
Autor:
(pš)(pš)
Pravidelnú rubriku zaviedol prvý šéfredaktor. Plus 7 dní zrejme prejde redizajnom.

Len prednedávnom sme vás informovali, že v Plus 7 dní  končí ako šéfredaktorka Anka Žitná Lučaiová. Poverená vedením redakcie je Katarína Šelestiaková, ktorá v redakcii pôsobila ako zástupkyňa. Plus 7 dní vychádza v týchto dňoch pod jej taktovkou. Jedným z prvých krokov, ktoré v obsahu zmenila, je to, že do magazínu vrátila "ježka".  Zrejme to nebudú posledné zmeny pod jej vedením.

"Takmer pred štyrmi rokmi sa posledným „ježkom“ rozlúčil s čitateľmi nášho týždenníka jeho šéfredaktor Miloš Luknár. Nezabudol pritom podotknúť, že v parlamente sa vraj kedysi na otázku, ako sa máš, zvyklo odpovedať: „Ďakujem, dobre, nepísali o mne v Pluske.“,píše v úvode nového "ježka" Katarína Šelestiaková. 

Plus 7 dní

​Šelestiaková ďalej spomína na spoluprácu s prvým šéfredaktorom Milošom Luknárom, píše tiež o úlohe týždenníka v súčasnosti: "PLUS 7 DNÍ ako najčítanejší týždenník patrí medzi médiá, ktoré provokujú, majú svoj vlastný názor a predovšetkým sa nenechajú vo svojej novinárskej a investigatívnej práci zastaviť." Konštatuje aj to, že problémom sloveských médií nie je ani tak to, kto ich vlastní, ale akí vyzretí sú novinári. Šelestiaková dodáva, že médiá sú tu predovšetkým pre svojich čitateľov a nemalo by to byť len klišé.

"Ježko" bol pravidelnou rubrikou týždenníka Plus 7 dní v čase, kedy ho viedol zakladajúci šéfredaktor Plus 7 dní Miloš Luknár. Rubriku ste mohli nájsť na poslednej redaktorskej strane, šéfredaktor v nej vždy reagoval na aktuálne politické dianie. Po odchode Miloša Luknára "ježko" skončil. Nová šéfredaktorka Nancy Závodská rubriku pomenovala "bodliak", obsah zostal identický. Anka Žitná Lučaiová pokračovala v komentároch na aktuálne politické dianie. Katarína Šelestiaková sa vracia k tradícii Plus 7 dní a obnovuje "ježka".

V závere svojho prvého príhovoru k čitateľom Katarína Šelestiaková upozorňuje na snahu oživiť týždenník vizuálnou zmenou a nabáda čitateľov k hlasovaniu o novom vzhľade magazínu.

​Obsahové a grafické zmeny pre Stratégie potvrdila aj print supervisor vydavateľstva NMH, kde Plus 7 dní vychádza, Martina Šebová:„V Plus 7 dní plánujeme obsahové aj grafické úpravy. Cieľom tohto kroku je, aby sme čo najlepšie uspokojili potreby tejto doby. Týždenník si však ponechá všetky hlavné atribúty, ktoré dlhodobo má.“

Plus 7 dní je najpredávanejší a najčítannejší spoločenský týždenník na slovenskom trhu. Vychádzal v Spoločnosti 7 plus, ktoré od jeho vzniku viedol najmä Jozef Dukes a Štefan Šimák. V roku 2015 vydavateľstvo odkupuje finančná skupina Penta Investments a mení názov vydavateľstva na News and Media Holding (NMH). Generálnym riaditeľom vydavateľstva je Michal Teplica.

01 - Modified: 2019-12-19 13:06:16 - Feat.: 0 - Title: Potvrdené zmeny na poste šéfredaktora Plus 7 dní. Anka Žitná Lučaiová odchádza
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:34