StoryEditor

Štartujú hokejové hody. Slovenská Tipsport Liga mieri aj na televízne stanice Sport1 a Sport2

16.09.2019, 13:00
Autor:
hrnhrnTSTS

Odštartovala nová sezóna hokejovej Tipsport Ligy 2019/2020. Športovým fanúšikom na Slovensku a v Českej republike prinesú exkluzívne prenosy RTVS a stanice Sport1 a Sport2. 

Do aktuálneho ročníka najvyššej slovenskej súťaže sa vrátil Slovan Bratislava, nadštandardné výkony a emócie sľubuje obhajoba Banskej Bystrice, zmeny v systéme, trinásť účastníkov či výrazné posily. 

„V uplynulej sezóne sme počas základnej časti Tipsport Ligy pravidelne vysielali len jeden televízny zápas v priebehu týždňa. Pre všetkých televíznych divákov je dobrou správou, že počet priamych prenosov sa výrazne znásobí," hovorí Richard Lintner, riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej.

RTVS ma právo prvého výberu, ktorý prevažne využije tradične v nedeľu a počas play off. Na Sport1 a Sport2 môžu fanúšikovia sledovať až o dva vybrané ligové zápasy v týždni viac a to aj v strede týždňa, vždy v piatok a výnimočne aj nedeľu.

Exkluzívne prenosy prinesú stanice Sport1 a Sport2 od utorka 17. septembra o 18:30. V prvom zápase sa na ľade Slovana Bratislava predstavia hokejisti Nových Zámkov, v piatok 20. septembra o 17:30 hod. bude nasledovať šláger kola medzi Banskou Bystricou a Košicami.

AMC / Tipsport Liga

​Jedným z najvýraznejších lákadiel novej sezóny je bezpochyby návrat Slovana Bratislava. Ten ukončil svoju sedemročnú cestu Kontinentálnou hokejovou ligou a opäť sa začlenil do najvyššej súťaže na Slovensku. Do ligy sa tak vracia tradičná značka, ktorá vždy dokázala budiť emócie.

Návrat Slovana je pre Tipsport Ligu mimoriadne dôležitý a odrazí sa vo zvýšenej kvalite súťaže aj v návštevnosti. Na zápasoch Slovana môžeme očakávať plné tribúny a búrlivou kulisu a aj pre samotných súperov bude konfrontácia s tradičným klubom veľmi zaujímavá. Každý bude chcieť nad Slovanom vyhrať, hovorí skúsený hokejový komentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

AMC / Tipsport Ligy

Zmeny v novej sezóne

Nová sezóna so sebou prináša aj celý rad zmien. Po osemnástich rokoch ligu opustil tradičný účastník zo Žiliny a súčasťou ligy po novom nebude ani Slovenská reprezentačná dvadsiatka. Nováčikom je naopak tím HK Dukla Ingema Michalovce, ktorý môže byť príjemným oživením súťaže. Po zvládnutej baráži a kvalitnom posilnení kádra, ktorý teraz disponuje troma Fínmi, Kanaďanom či majstrom sveta z roku 2008 Dmitrijom Vorobjovom, bude mať skúsený tréner Miroslav Chudý jednoznačne za cieľ postup do Kaufland play-off.

Titul rovnako ako v minulej sezóne obhajujú hokejisti Banskej Bystrice a motivácia Baranov je obrovská. Ešte nikdy sa žiadnemu tímu nepodarilo vyhrať v najvyššej súťaži štyri tituly po sebe. Po troch triumfoch Košiciach v rokoch 2009-2011 sa teraz nadvlády ujal tím HC'05 a môže v nej pokračovať aj napriek výraznej obmene kádra.

Proti budú okrem iných Košice, ktoré naposledy získali titul v sezóne 2014/2015 a počas posledných troch ročníkov ani raz neprešli cez štvrťfinále. Teraz to chcú zmeniť pod vedením nového trénera z Nemecka Petra Dreiseitla. Po tvrdej príprave hlásia Košice len tie najvyššie ambície a fanúšikovia sa opäť môžu tešiť na tradičnú rivalitu so Slovanom Bratislava. 

Tipsport Liga

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 14:30