StoryEditor

Ukrajinský prezident si vystrelil zo svetových lídrov

25.09.2019, 12:00
Autor:
pzpz
Vytvoril ich konverzáciu na WhatsAppe.

Ukrajinský televízny komik Volodymyr Zelenskyj bol tento rok v apríli zvolený za prezidenta Ukrajiny. Svoju komediálnu povahu niekoľkokrát predviedol pred aj počas funkčného obdobia, avšak tentokrát jeho vystúpenie na summite v Jalte obletelo svet.

Zelenskyj v rámci svojej prezentácie spustil ukážku falošného chatu na WhatsAppe s názvom World Leaders Group. Členmi chatovej skupiny sú svetoví lídri z viacerých krajín sveta.

Vtipné video je plné trefných narážok na fungovanie či vzťahy medzi jednotlivými krajinami.

Srandovná je napríklad nezrozumiteľná správa z Veľkej Británie, ktorej členovia skupiny nerozumejú. O chvíľku na to však príde vysvetlenie- Princ Harry sa ospravedlní a napíše, že hlavy štátov chcela pozdraviť babička.

Úsmevným momentom je hádka medzi USA, Ruskom a Čínou o tom, kto je „správcom skupiny“.

Po čase sa ku konverzácií pripojí aj Severná Kórea a Ukrajina jej zablahoželá k sprístupneniu internetu. Severná Kórea však odpíše, že si na päť minút zabehla do Južnej Kórei.  

V diskusii sú spomenuté aj plány amerického prezidenta Trumpa o kúpe Grónska patriaceho Dánsku. Na čo sa ozve Čína a ponúkne výhodnejší deal a to kópiu Grónska a ešte aj desaťkrát lacnejšiu.  

Dailymail uvádza, že video zrejme vytvorilo Studio Kvartal-95, produkčná spoločnosť, v ktorej Zelenskyj pracoval ako komik. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 15:01