StoryEditor

Víkendové politické relácie: Danko s Trubanom v RTVS, Sulík s Bugárom na Markíze

04.10.2019, 11:45
Autor:
hrnhrn
Aktuálny prieskum ukáže, ako vníma verejnosť komunikáciu politikov s Mariánom Kočnerom cez aplikáciu Threema.

Hosťami relácie O 5 minút 12 budú v nedeľu 6. októbra predseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko a líder koalície Progresívne Slovensko/Spolu – občianska demokracia Michal Truban

Moderátor Marek Makara s nimi bude diskutovať o aktuálnej politickej situácii, ďalšími témami budú aj návrhy opatrení na zvyšovanie životnej úrovne ľudí či pozície strán k dôležitým legislatívnym návrhom, ako sú napríklad reforma nemocníc, potreba sprísňovania interrupcií alebo predĺženie moratória na zverejňovanie výsledkov prieskumov pred voľbami.

Na telo privíta v nedeľu 6. októbra o 13:00 dvoch lídrov politických strán. V diskusnom dueli sa stretnú predseda opozičnej SaS Richard Sulík a predseda koaličného Mostu-Híd Béla Bugár.

Predseda Mostu-Híd Béla Bugár stojí pred neľahkou situáciou. Jeho strana sa po takmer štyroch rokoch vo vládnej koalícii ocitá v prieskumoch pod hranicou zvoliteľnosti. Je v silách Bugára to do volieb ešte zvrátiť?

SaS sa zmieta v personálnych otrasoch. Po víkendovom kongrese môže prísť o viacero známych tvári, s ktorými Sulík nepočíta na kandidátke. Už dnes je isté, že farby SaS si neoblečie Václav Mika, ktorého predseda SaS len nedávno predstavil ako novú tvár na volebnej kandidátke  Ako sa s tým Richard Sulík chce vyrovnať?

Moderátor Michal Kovačič sa bude oboch hostí pýtať na možnú spoluprácu po parlamentných voľbách, ale aj na nové podozrenia okolo bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej, podľa ktorých mala korumpovať sudcov, aby rozhodovali v prospech Mariána Kočnera.

Na telo prinesie aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS pre TV Markíza. Ľudí sa v ňom pýtali, ako vnímajú informácie o komunikácii verejných činiteľov a politikov s Mariánom Kočnerom cez aplikáciu Threema.

Hosťami relácie V politike na TA3 bude v prvom bloku opäť predseda parlamentu Andrej Danko. S moderátorom Norbertom Dolinským bude od 11:00 diskutovať o ekonomickom raste Slovenska, výške minimálnej mzdy, ale aj o  rekreačných poukazoch a ďalších návrhoch zákonov z dielne SNS.

V druhom bloku sa v dueli stretnú líder OĽaNO Igor Matovič a predseda strany Progresívne Slovensko Michal Truban. Témami diskusie budú vzťahy v koalícii a opozícii, údajná komunikácia Jankovskej a Kočnera, dôvera v súdnictvo a celkovo v politický systém. Venovať sa budú aj preskupovaniu politických strán pred voľbami a akými témami budú oslovovať voličov.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 16:24