StoryEditor

Najbližšie Na telo bude s premiérom. Témou budú aj najnovšie odhalenia v kauzách Mariána Kočnera

11.10.2019, 11:30
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad víkendových politických diskusií na Markíze, Jednotke RTVS a TA3.

Na Telo privíta v nedeľu 13. októbra výnimočne len jedného hosťa. Do štúdia televízie Markíza sa posadí premiér Peter Pellegrini, s ktorým bude moderátor Michal Kovačič diskutovať o najnovších odhaleniach v kauzách Mariána Kočnera a Moniky Jankovskej, ktoré čoraz viac spochybňujú nezávislosť sudcovského stavu.

Ďalšou témou relácie budú situácia a vzťahy v trojkoalícii v kontexte viacerých nákladných sociálnych opatrení a spomaľovaní slovenskej ekonomiky, ale aj voľby, v ktorých Pellegrini prvýkrát povedie Smer-SD ako číslo jedna na straníckej kandidátke. Naopak, prvýkrát na nej bude chýbať bývalý minister vnútra Robert Kaliňák. 

V živých vstupoch sa bude premiér konfrontovať s predsedom Progresívneho Slovenska Michalom Trubanom, podpredsedníčkou Za ľudí Veronikou Remišovou a predsedom KDH Alojzom Hlinom. Šéf Progresívneho Slovenska má s premiérom spor o IT zmluve o slovensko.sk, podpredsedníčka Za ľudí zase bojovala proti plánu na rušenie rodných čísel.

Na telo prinesie aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS o tom, ako by rozhodovanie voličov ovplyvnil vznik trojkoalície Progresívne Slovensko/SPOLU a strany Za ľudí.

Hosťami relácie O 5 minút 12 na Jednotke RTVS budú predseda Ústavnoprávneho výboru Róbert Madej (Smer-SD) a členovia Irén Sárközy (Most-Híd), Alojz Baránik (SaS) a Ján Marosz (OĽaNO).

S moderátorom Marekom Makarom zhodnotia výber ústavných sudcov a fungovanie Ústavného súdu v kompletnom zložení, diskutovať budú aj o stave súdnictva na Slovensku a krokoch pre zvýšenie dôvery občanov v justíciu.

Hosťami relácie V politike na TA3 budú ministerka vnútra Denisa Saková (Smer- SD), Alojz Hlina (KDH), Štefan Harabin (Vlasť) a sociologička Silvia Porubänová.

Témami relácie budú situácia v rezorte vnútra, zákon proti praniu špinavých peňazí, zrušené tendre, nový systém na prerozdeľovanie migrantov a zápas o národne a kresťansky orientovaných voličov. Moderuje Anka Žitná.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 17:43