Elán
StoryEditor

Obyčajní hnusní smradi, spieva Elán v novej piesni. Vo videoklipe mieri pištoľou na hlavy novinárov

14.10.2019, 13:11
Autor:
(pš)(pš)
Nová pieseň sa volá Bulvárne krysy. Otextoval ju bývalý novinár.

Jedna z najznámejších slovenských kapiel zverejnila nový videoklip. Celý je o bulvárnych novinároch, ktorí denne prenasledujú členov skupiny Elán.

"Bol som príliš dlho dobrý, nemajú ma preto radi," spieva v úvode piesne Jožo Ráž. "Perom ničia za pár drobných obyčajní hnusní smradi." Pieseň s názvom Bulvárne krysy je plná atakov na novinárov, v podobnom duchu sa nesie aj videoklip.

V istom okamihu sa Jožo Ráž posadí za stôl, zavolá si Jana Baláža a Vaša Patejdla. V popisku videa sa píše: "Páni, myslím, že si všetci uvedomujeme, že je najvyšší čas na deratizáciu."  Od toho okamihu začínajú členovia Elánu odchytávať novinárov. Na konci videoklipu navlečú novinárom na hlavy vrecia, nechajú ich kľačať vedľa seba a Jožo Ráž na nich mieri pištoľou. Videoklip končí záberom na Vaša Patejdla, ktorý v ruke namiesto klasickej pištole strieľa detskou vodnou pištoľou. Vraj dobrý vtip.

Klip prichádza po viac jeden a pol roku, kedy zastrelili mladého investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú.

V piesni sa spieva aj: "Ťažko sa ich zbavíš, ľahko plodia bludy, asi ich to baví, nasierať ľudí." Autorom textu tejto piesne je bývalý novinár Juraj Soviar, ktorý pred dvadsiatimi rokmi pracoval pre viaceré denníky - Pravda,  Národná obroda a venoval sa kultúrnym témam. Je pravda, že Juraj Soviar je spätý s Elánom, pre kapelu napísal viacero textov.

Jožo Ráž v minulosti vystúpil voči novinárom, v minulosti bol známy svojim obdivom k Vladimírovi Mečiarovi.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 11:20