StoryEditor

Nedeľné politické diskusie: Danko so Sulíkom v RTVS, Beblavý s Tomášom na Markíze

25.10.2019, 11:00
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľa hostí a tém v nedeľných diskusných reláciách na Markíze, RTVS a TA3.

Hosťami relácie O 5 minút 12 budú v nedeľu 27. októbra predseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko a predseda SaS Richard Sulík.

Témami diskusie budú okrem aktuálnej politickej situácie tiež vzťahy v koalícii a spolupráca s vládou, hlasovanie v parlamente a legislatívne priority v najbližšom období. Reláciu moderuje Marek Makara.

Hosťami nedeľnej politickej diskusie Na telo budú politici z aktuálne dvoch najsilnejších politických zoskupení. Proti sebe sa usadia Miroslav Beblavý z koalície Progresívne Slovensko/SPOLU a poslanec Smeru-SD Erik Tomáš.

Moderátor Michal Kovačič s nimi bude na Markíze diskutovať na témy, ktoré momentálne rezonujú v spoločnosti. Či už je to komunikácia na sociálnej sieti Viber, ktorú mal mať podpredseda parlamentu Martin Glváč s Mariánom Kočnerom, ktorý je obžalovaný v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Ďalšími témami budú vzťahy v koalícii aj opozícii. Medzi koaličnými partnermi narastá štyri mesiace pred voľbami napätie. Ako sa to môže premietnuť do schvaľovania zákonov v parlamente? Hrozí, že poslanci neschvália štátny rozpočet? Na druhej strane politického spektra opoziční lídri rokujú o bližšej spolupráci. Čo teda od nich ešte do volieb môžu voliči čakať?

Politickú diskusii doplní aj exkluzívny prieskum agentúry Focus o preferenciách politických strán a hnutí a ako ich ovplyvňuje ohlásený vstup Štefana Harabina do politiky či najnovšie kauzy, ktoré hýbu Slovenskom.

V politike na TA3 avizuje exklívne duely lídrov politických strán o možnej spolupráci pred voľbami a po voľbách. Politici budú s moderátorkou Ankou Žitnou diskutovať aj o stave slovenskej justície po odhaleniach komunikácie v mobile Mariana Kočnera.

V kreslách hostí sa vystriedajú Peter Kresák (Most-Híd), Marián Kéry (Smer-SD), Alojz Baránik (SaS), Ján Marosz (OĽaNO), Igor Matovič (OĽaNO), Marian Kotleba (Kotleba - ĽSNS), Boris Kollár (Sme rodina), Štefan Harabin (Vlasť).

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 17:11