StoryEditor

Warner Bros údajne pracuje na pokračovaní filmu Joker

28.10.2019, 13:11
Autor:
pzpz
Herec Joaquin Phoenix povedal, že možnosti, kam ísť s ústrednou postavou sú nekonečné.

Portál We Got This Covered informoval o tom, že Warner Bros. Studio začína pracovať na pokračovaní filmu Joker. Správa prišla krátko potom, ako sa očakávaný film dostal na plátna kín.

Príbeh režiséra Todda Phillipsa, ktorý do hlavnej úlohy obsadil herca Joaquina Phoenixa uspel aj u slovenských divákov. Na česko-slovenskej filmovej databáze ČSFD má film 90 percentné hodnotenie, čím sa dostal na 20. priečku medzi najlepšími filmami a portál IMDb mu pridelil 8,8 z 10 bodov.

Joker celosvetovo zarobil už viac ako 750 miliónov dolárov a na Slovensku si počas troch týždňov v kinách zarobil takmer 900 tisíc eur.

Úspech filmu otvoril niekoľko otázok ohľadom pokračovania. Fanúšikovia sa dožadovali informácií o tom, či bude príbeh Jokera pokračovať. Štúdiá DC Comics a Warner Bros. od začiatku tvrdili, že Joker bude sólovým príbehom, ktorý pokračovať nebude.

Plány sa údajne menia a príbeh Arthura Flecka dostane pokračovanie, ktoré by sa malo odohrávať niekoľko rokov po originálnom príbehu. Namiesto pádu do šialenstva sa dej zameria na jeho vzostup na kriminálnej scéne Gotham City. Podľa amerického portálu sa na scéne objavia aj charaktery ako Two-Face a Penguin.

Joaquin Phoenix sa začiatkom mesiaca v rozhovore vyjadril, že s režisérom diskutovali o možnostiach pokračovania. Herec povedal, že s Phillipsom hovorili o spolupráci vo všeobecnosti, ale spomenuli aj budúcnosť Jokera. Phoenix tiež povedal, že možnosti, kam ísť s ústrednou postavou sú nekonečné.

DC Comics ani Warner Bros. sa zatiaľ oficiálne k pokračovaniu filmu Joker nevyjadrili.  

Šialený zločinec Joker

Snímka režiséra Todda Phillipsa nám ukázala ako sa zo skrachovaného komedianta Arthura Flecka (Joaquin Phoenix), ktorý sa dlho pohybuje na tenkej hranici medzi realitou a šialenstvom, stane masový vrah. Osud vtipkára sa rázom zmení vďaka jedinému dňu, ktorý zdanlivo vyzeral ako každý iný. Pomaly sa roztáča špirála udalostí, ktorá vyústi do hrozivých rozmerov.

01 - Modified: 2019-09-28 09:05:27 - Feat.: 0 - Title: Október v kinách: Prichádza šialený Joker, striptérka Jeniffer Lopez či Will Smith ako nájomný zabijak 02 - Modified: 2019-10-03 09:38:35 - Feat.: 0 - Title: Chcel priniesť radosť do sveta, ten ho premenil na kruté monštrum. Máme Jokera ľutovať alebo sa z neho poučiť?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:30