Facebook Žena je láska
StoryEditor

Za kontroverzným videom žien, ktoré sa ospravedlňujú mužom, je v skutočnosti veľký biznis

27.11.2019, 10:21
Autor:
(pš)(pš)
V Česku majú ďalší škandál týkajúci sa biznisu s duševným zdravím.

Ženy s venčekom na hlave stojace uprostred lesa sa ospravedlňujú mužom, že dostatočne neplnili svoju úlohu a ako ženy zlyhali. Video len na Facebooku v Česku videlo viac ako milión ľudí a okamžite vzbudilo veľmi kontroverzné reakcie. V skutočnosti nejde o emócie, ale o veľký biznis z daňového raja. Reportáž o podvode pripravila redakcia Českej televízie v relácii 168 hodín.

Odborníci sa zhodli, že video žien s venčekmi pôsobí ako spoločenstvo, ktoré nebude mať ďaleko k sekte. Hovoria tiež o vymývaní mozgov. Vo videu vystupujú klienti kurzov Miloslavy Matoušovej a jej manžela Ivana. Manželia okrem kurzov tvoria videá, Miloslava napísala knihu. Jej rady pre život však považujú odborníci v reportáži za veľmi svojrázne, obzvlášť ak sa týkajú zdravia: "Cukrovka je skreslené poňatie lásky," hovorí.

Českí odborníci považujú vystupovanie manželov Matoušových za sofistikovaný biznis. Od platených kurzov zameraných na vzťahy duševné, ale aj fyzické zdravie, manželia ponúkajú rady týkajúce sa astrológie, karmalógie či numerológie. A v neposlednom rade ponúkajú aj predaj kozmetiky, potravinových a výživových doplnkov na princípe multilevelového marketingu. Na firmu, cez ktorú manželia distribuujú tieto výrobky, nemá dosah česká legislatíva. Pozrite si celú reportáž.

A ak si dopozeráte reportáž dokonca, zistíte, že video kajúcich sa žien je len kópiou myšlienky, ktorá pred časom vznikla v Nemecku.

Pred viac ako rokom v Česku riešili prípad psychiatričky Jarmily Klímovej a jej alternatívnych rád.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 16:17