StoryEditor

Prezidentka vyvracia dezinformáciu, ktorá sa šíri na internete

02.12.2019, 11:25
Autor:
redred
Fotky prezidentského paláca s dúhovým osvetlením sú zo skúšky funkčnosti svetiel.

Na sciálnych sieťach a viacerých weboch sa cez víkend začala šíriť informácia, že Prezidentský palác má nové osvetlenie v dúhových farbách, a prezidentka takto podporuje komunitu LGBTI.

Poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha v piatok poobede vo svojom statuse na facebooku napísal so štýlom sebe vlastným, že „to vyzerá ako lacná gýčová dedinská diskotéka z 1984. Alebo ako bordel.“ Jeho status už má 3 900 „likov“ a tisícku zdieľaní. Bratislavské noviny sa v ankete aj pýtali ľudí, ako sa im nové osvietenie paláca páči. 

FB poslanca Ľuboša Blahu

​Na dezinformáciu reagoval na facebooku hovorca prezidentky Martin Strižinec s tým, že fotky šíriace sa internetom sú zo skúšky nastavenia osvetlenia k špeciálnym príležitostiam. "Internetom sa šíri dezinformácia, že Prezidentský palác má nové osvetlenie a že je nasvietený na dúhovo. Nie je to pravda a mrzí ma, že to preberajú aj seriózne médiá a novinári, hoci im stačí prísť si pozrieť palác a na vlastné oči sa presvedčiť, či a ako je nasvietený. Fotky, ktoré sa takto šíria, sú len fotkami zo skúšky funkčnosti svietidiel," uviedol. Prezidentský palác sa stále rekonštruuje a naďalej bude bežne osvetlený bielym svetlom. 

01 - Modified: 2019-12-01 09:17:42 - Feat.: 0 - Title: KOMENTÁR: Ako je možné, že médiá uverejnili nepravdivú správu o vražde prokurátora?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 19:42