TASR/Martin Baumann
StoryEditor

YouTube obnovil kanál Harabinovej strane Vlasť.

20.02.2020, 17:23
Autor:
(pš)(pš)
Dôvodom boli porušené autorské práva.

YouTube zrušil kanál strany Vlasť Štefana Harabina. Informáciu priniesol portál Infosecurity na svojom Facebook profile.

Internetová platforma YouTube, ktorú vlastní americký gigant Google, neurobila niečo také prvýkrát. Štefanovi Harabinovi zablokovala video už v roku 2018, podobne tak urobil aj Facebook. Bývalý Najvyšší sudca SR si založil vlastný YouTube kanál ešte v roku 2017. Pravidelne na ňom šíril svoje názory, v kampani ho využíval na propagáciu svojej strany Vlasť. Jeho videá mali podľa obsahu od desať až po stotisíc videní.

Kanál je momentálne obnovený. Ako pre Stratégie zareagovala Alžbeta Houzarová, komunikačná manažérka  Google pre Českú republiku a Slovensko, kanál je opäť aktívny.  „Ak nás držiteľ autorských práv upozorní na video, ktoré jeho autorské práva porušuje, obsah v súlade so zákonom okamžite odstránime. V tomto prípade bol kanál včera dočasne pozastavený z dôvodu porušenia autorských práv pri niekoľkých videách. Vlastník kanála však tento problém s vlastníkom autorských práv rýchlo vyriešil a jeho kanál je momentálne opäť aktívny,“ hovorí Houzarová.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 13:40