CME
StoryEditor

CME bude mať vlastnú vyslanú redaktorku v Bruseli

08.02.2022, 13:40
Autor:
redred
Stane sa ňou redaktorka českej televízie Nova, ktorá bude k dispozícii spravodajským tímom na všetkých piatich trhoch, kde mediálna skupina CME pôsobí.

Medzinárodná mediálna spoločnosť CME Media Services (CME), vlastník skupiny Markíza oznámila, že 1. marca 2022 vyšle do Bruselu svoju vlastnú stálu spravodajkyňu. Stane sa ňou redaktorka českej televízie Nova Háta Sassmannová, ktorá sa v súčasnosti venuje témam z tamojšej domácej politiky, ale skúsenosti má aj zo zahraničnej redakcie.

Háta Sassmannová sa presťahuje do hlavného mesta Belgicka, odkiaľ bude spravodajsky pokrývať všetky najdôležitejšie európske udalosti. Nebude tak pripravovať reportáže a robiť rozhovory iba priamo z Bruselu, ale podľa potreby vycestuje za zaujímavými témami aj do okolitých krajín, a to vrátane Veľkej Británie a Francúzska.

K dispozícii bude spravodajským tímom na všetkých piatich trhoch, kde CME pôsobí – na Slovensku, v Česku, Slovinsku, Bulharsku a Rumunsku.

„CME vyžaduje od svojich spravodajských tímov najvyššiu mieru profesionality, no zároveň ich podporuje a poskytuje im potrebné investície, aby aj naša redakcia na Slovensku bola aj naďalej najdôveryhodnejším spravodajským zdrojom v krajine. Mať vyslanú redaktorku v Bruseli, ktorú bude môcť využívať všetkých päť televíznych skupín, je ďalším príkladom inovácie, ktorú náš vlastník prináša aj našim divákom,“ povedal Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky skupiny Markíza.

„Je to pre mňa obrovská výzva a česť ísť do Bruselu, kde budem pracovať nielen pre českú TV Nova, ale aj pre celý tím CME. Teším sa, že budem môcť doslova z prvej ruky informovať o témach a udalostiach, ktoré sú najdôležitejšie pre našich divákov vo všetkých piatich krajinách,“ povedala nová stála spravodajkyňa CME v Bruseli Háta Sassmannová, ktorá pred odchodom prechádza radom kurzov a školení.

Háta Sassmannová vyštudovala mediálnu komunikáciu na Metropolitnej univerzite v Prahe a pred nástupom do TV Nova pracovala ako reportérka v TV Seznam a spravodajskom portáli Seznam Zprávy. Redaktorkou TV Nova je od roku 2018, začínala v zahraničnej redakcii, v súčasnosti je členkou domácej redakcie a zameriava sa na českú domácu politiku. Bola tiež jednou z hlavných tvárí minuloročného vysielania pred českými parlamentnými voľbami.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 18:40