StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Hosťom Na telo bude Igor Matovič, v RTVS sa stretne povolebná koalícia

06.03.2020, 11:50
Autor:
redred
Prinášame prehľad hostí a tém víkendových politických diskusií na Markíze, v RTVS a TA3.

Na Slovensku sa už rysuje nová vládna zostava. Líder OĽaNO Igor Matovič má v rukách prezidentkino poverenie na zostavenie vlády a po prvých rokovaniach novej koalície je jasné, že jednoduché to naozaj nebude.

Kedy budeme mať teda novú koalíciu a kto ju bude nakoniec tvoriť? Aj na tieto otázky príde v nedeľu 8. marca do relácie Na telo odpovedať líder OĽaNO a dezignovaný premiér Igor Matovič. Moderátor Michal Kovačič sa ho však bude pýtať aj na priority jeho potenciálnej vlády či na mená ľudí, ktorí by v nej mali zasadnúť.

Článok sme aktualizovali o hostí a témy politických diskusií v RTVS a TA3:

Témami debát v rozhlase a televízii budú rokovania o vládnej koalícii, programové priority a prieniky strán, prerozdelenie a obsadenie ministerských postov, ale aj najväčšie výzvy pre novú vládu a poslancov v najbližšom období.

V rozhlasovej relácii Sobotné dialógy budú hosťami moderátorky Marty Jančkárovej predstavitelia štyroch strán, ktoré budú súčasťou novej vládnej koalície. V štúdiu Slovenského rozhlasu sa na obed stretnú predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič, predseda Sme rodina Boris Kollár, predseda strany SaS Richard Sulík a prvá podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová.

V nedeľnej relácii Jednotky O 5 minút 12 budú hosťami moderátora Mareka Makaru člen predsedníctva hnutia OĽaNO Eduard Heger, podpredseda Sme rodina Peter Pčolinský, podpredseda strany SaS Branislav Gröhling a podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga.

Témami relácie V politike na TA3 budú rovnako aktuálne politické témy. Výsledky volieb zhodnotí Iveta Radičová, sociologička a bývalá premiérka. S Irenou Bihariovou, kandidátkou na predsedníčku strany Progresívne Slovensko, bude moderátor Norbert Dolinský debatovať o budúcnosti strany.

So štvoricou zvolených kandidátov na poslancov parlamentu - Gáborom Grendelom (OĽaNO), Milanom Krajniakom (Sme rodina), Martinom Klusom (SaS) a Miroslavom Kollárom (Za ľudí) bude diskutovať o stabilite poslaneckých klubov, reforme justície a sociálnom nastavení štátu. Témou budú tiež koaličné rokovania pod vedením OĽaNO.

01 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 02 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini 03 - Modified: 2022-05-05 16:48:31 - Feat.: - Title: Prezidentka bude hostkou relácie Na hrane 04 - Modified: 2022-04-29 16:33:34 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Duel Fica s Krajniakom, ale aj Matovič či Šeliga 05 - Modified: 2022-04-22 17:17:11 - Feat.: - Title: Víkendové politické diskusie: O nových obvineniach politikov budú hovoriť aj Heger, Korčok či Blanár
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 00:53