Instagram / Tom Hanks
StoryEditor

Filmové štúdiá pozastavili výrobu nových filmov. Produkciu ruší aj Netflix či Apple

16.03.2020, 06:00
Autor:
ČTKČTK
Súčasná situácia bude mať značný vplyv na zábavný priemysel a môže na roky zmeniť jeho ekonomický model.

Spoločnosť Warner Bros zastavila nakrúcanie životopisného filmu o Elvisovi Presleym. Podľa časopisu Variety sa tak rozhodla, keď sa ukázalo, že herec Tom Hanks aj s manželkou sa nakazili koronavírosom.

Hanks vo filme hrá Presleyho manažéra Toma Parkera. Hanks bol s manželkou a producentkou Ritou Wilson na natáčaní v Austrálii a odtiaľ oznámili, že sa obaja nakazili koronavírusom.

Kvôli ďalšiemu šíreniu koronavírusu prerušili výrobu ďalšie filmové aj televíznej produkcie. Variety píše, že súčasná situácia bude mať značný vplyv na kultúru a že to môže na roky zmeniť zábavný priemysel i jeho ekonomický model.

Produkciu prerušil aj Netflix či Apple

Služba Netflix v piatok informovala, že preruší všetky svoje produkcie v Spojených štátoch a Kanade. Zastavenie výroby svojich filmov oznámila aj služba firmy Apple.

Televízna skupina Warner Bros prerušila práce na 70 seriáloch a pilotných filmoch. Podobne produkciu na dočasnú dobu prerušilo televízne štúdio Disney. Ovplyvní to napríklad prácu na jeho filmoch The Little Mermaid (Malá morská víla) alebo sci-fi snímke Ulička nočných môr.

​Štúdio oznámilo, že sa síce v jeho produkčných tímoch neobjavil prípad nákazy novým koronavírusom, ale že s ohľadom na záujmy zamestnancov aj účinkujúcich sa rozhodlo produkciu pozastaviť. Malá morská víla sa mala budúci týždeň začať točiť v Londýne.

Film The Last Duel (Posledný súboj) režiséra Ridleyho Scotta s Mattom Damonom sa začal natáčať vo februári v Írsku. Štúdio Disney však oznámilo, že sa produkcia vzhľadom na dopravné obmedzenia v Európe a v záujme bezpečia všetkých spolupracovníkov prerušuje. Či to ovplyvní uvedenie filmu do kín, ktoré je plánované na december, zatiaľ nie je jasné.

01 - Modified: 2020-03-16 06:06:31 - Feat.: 0 - Title: Keď sa nesmie do školy, škola príde domov. Česká televízia spúšťa unikátny projekt pre žiakov 02 - Modified: 2020-03-13 14:23:05 - Feat.: 0 - Title: Operátori reagujú na vzniknutú situáciu. Ponúkajú programy zdarma 03 - Modified: 2020-03-13 17:40:11 - Feat.: 0 - Title: Diela povinnej literatúry počas mimoriadneho voľna na obrazovke Trojky 04 - Modified: 2020-03-11 15:08:31 - Feat.: 0 - Title: SWAN reaguje na zatvorené školy a škôlky. Pridáva detské kanály zadarmo
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:49