StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Minister obrany o vojenských manévroch v rómskych osadách

17.04.2020, 09:10
Autor:
redred
Na telo prinesie exkluzívne aj prvý povolebný prieskum preferencií. Článok sme aktualizovali o hostí a témy relácií O 5 minút 12 a V politike.

Hosťom nedeľnej politickej diskusie Na telo bude minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Moderátor Michal Kovačič s ním bude diskutovať o zapojení armády do boja s novým koronavírusom, ale aj o sporných tendroch, ktoré zdedil po bývalom vedení rezortu.

Druhá časť relácie bude patriť duelu medzi novým ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (nom. SaS) a predsedom zahraničného výboru NR SR Jurajom Blanárom (Smer-SD).

Obaja politici predstavia svoju víziu tom, ako má vyzerať zahraničná politika v čase koronakrízy, kto nám pomáha a ako môže iným štátom pomôcť Slovensko. Diskutovať budú aj o aktuálnych vládnych opatreniach proti pandémii a o tom, ako sa bude ďalej riešiť situácia repatriantov a tzv. pendlerov.

Okrem toho sa však moderátor Michal Kovačič bude pýtať aj na programové vyhlásenie vlády alebo na to, či zavládne v zahraničnopolitickej oblasti spoločný postoj koalície aj opozície.

Na telo prinesie exkluzívne aj prvý povolebný prieskum, ktorý pre televíziu Markíza urobila agentúra FOCUS. Aké sú aktuálne preferencie politických zoskupení, bude hovoriť šéf FOCUS-u Martin Slosiarik.

V relácii O 5 minút 12, ktorú vysiela v nedeľu na obed Jednotka RTVS, budú hosťami minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) a poslanec a člen parlamentného výboru pre sociálne veci Erik Tomáš (Smer-SD).

S moderátorom Marekom Makarom budú diskutovať o šírení ochorenia COVID-19 na Slovensku a zmierňovaní negatívnych dosahov, o opatreniach v domovoch sociálnych služieb, pomoci štátu zamestnancom, podnikateľom či živnostníkom, ale aj o uvoľňovaní opatrení a otváraní ekonomiky. Diskutovať budú tiež o programovom vyhlásení vlády a prioritách v sociálnej oblasti, pre trh práce a pomoc rodinám.

​Hosťami relácie V politike na TA3 budú predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO), minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

S moderátorom Norbertom Dolinským budú diskutovať o opatreniach vlády pri šírení nákazy Covid-19 v ekonomickej a sociálnej oblasti, o situácii v rómskych osadách. Ďalšími témami budú ekonomická prognóza Slovenska a nástroje pre reštart ekonomiky a tiež vzťahy v koalícii a opozícii.

K témam sa vyjadria aj ďalší hostia - sociologička Sylvia Porubänová a politológ Jozef Lenč.

01 - Modified: 2020-05-11 13:21:05 - Feat.: 0 - Title: Strategický online denník: Prinášame najnovšie informácie z marketingu a médií v čase pandémie
01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:38