pixnio.com
StoryEditor

Paparazzom skončili zlaté časy. V dobe koronavírusu majú v Hollywoode ťažký život

27.04.2020, 19:20
Autor:
ČTKČTK
Paparazzovia sú jedným z mnohých odvetví, ktoré koronakríza zdecimovala.

Módne nočné kluby, reštaurácie a priestory na nakrúcanie navštevované hviezdami bývajú zvyčajne v každú dennú i nočnú hodinu obklopené fotografmi. Avšak všetky podniky boli pred mesiacom v celej Kalifornii uzavreté, aby sa zabránilo šíreniu koronavírusu. Od tej doby sa celebrity izolovali vo svojich vilách za vysokými plotmi a paparazzovia v Hollywoode nemajú čo robiť. Píše o tom agentúra AFP.

Fotografie Bena Afflecka, ako venčí svojich psov, alebo Cameron Diaz v cukrárni, ktoré boli denným chlebíčkom bulvárnych časopisov, sa dnes stali vzácnosťou. A desiatky paparazzov bažiacich po podobných záberoch sú viac než sklamaní.

"V tejto dobe máme len fotografie celebrít sa slnečnými okuliarmi a rúškom na tvári. Niet nádeje na lepšie zábery," vysvetľuje Randy Bauer, zakladateľ slávnej agentúry Bauer-Griffin. "Je to vážne bezútešná situácia," povzdychne si.

Od chvíle, ako bola v Kalifornii vyhlásená karanténa, klesla podľa jeho odhadu produkcia agentúry o viac ako 90 percent. Pred tým publikovala okolo 7000 fotografií celebrít mesačne, zatiaľ čo dnes je to prinajlepšom asi 500.

"Všetko je hore nohami," sťažuje sa majiteľ agentúry, ktorá zamestnáva dvadsiatku väčšinou nezávislých fotografov. Nakrúcania sa zastavili, červené koberce sú zrušené... 

Paparazzovia sú jedným z mnohých odvetví filmového priemyslu v Hollywoode, ktoré opatrenia proti šíreniu pandémie Covid-19 zdecimovali. Fotografi už nemajú čo ponúknuť ľuďom. A pritom dopyt nebol nikdy tak veľký, ako práve teraz, keď sú ľudia izolovaní v domovoch a sú hladní po informáciách a zábave.

​Bulvárna tlač sa teraz dokonca uspokojuje s fotografiami celebrít "druhej kategórie", ktoré by predtým naozajstný záujem nevyvolali. "Je tu dopyt, ale nemáme čo dodávať," ľutuje sa Randy Bauer.

Vzhľadom k svojej zlej povesti sa však paparazzovia nestretávajú s prílišným súcitom. "Sú pred mojím domom. Čakajú, až pôjdem na prechádzku, ale to sa nikdy nestane," napísala Chrissy Teigen, manželka speváka Johna Legend, v tweete, ktorý olajkovalo na 350-tisíc ľudí.

Fotograf Mark Karloff nedávno pripustil, že "nás široká verejnosť dozaista vypíska, keď sa budeme na naše problémy sťažovať". "Ale my sme tiež otcovi, máme deti, máme rodiny, sme tiež ľudia," dodal.

Predtým sa Bauer snažil svoj tím fotografov rozmiestniť na strategické miesta v Los Angeles, dnes im pomáha, aby dostali podporu v nezamestnanosti. V Spojených štátoch totiž teraz môžu prvýkrát nezávislí pracovníci z dôvodu koronakrízy dostávať podporu v nezamestnanosti.

To však paparazzom nebráni nádejať sa, že sa im podarí ukoristiť snímku v okolí hollywoodskych víl. "Je to ako na divokom západe," hovorí pomocník Marka Karloff, ktorý sa skrýva pod pseudonymom Jedi. "Išiel som okolo domu Kate Hudson a videl som štyri alebo päť týpkov (s fotoaparátmi). Išiel som okolo Reese Witherspoon a boli tam tiež. Chlapci sú všade," hovorí.

Našťastie tu je ešte Ben Affleck, ktorý ďalej venčí svojich psov a ukazuje sa so svojou novou priateľkou Anou de Armas, "ešte viac ako pred koronavírusom", uisťuje Bauer.

"Niekoľkokrát som sa sám seba pýtal, prečo je vidieť toľko celebrít, ako venčia psov. Potom som si uvedomil, že k nim už nechodia ich zamestnanci a že to musia robiť samé!" dodáva.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 03:06