Economia
StoryEditor

Economia prestane vydávať magazíny HN Ego! a Moderné riadenie

06.05.2020, 10:55
Autor:
ČTKČTK
Obsah oboch titulov redakcie sa z väčšej časti integruje do ostatných produktov vydavateľstva.

Vydavateľstvo Economia nebude od júna vydávať samostatný piatkový magazín Hospodárskych novín Ego! a zastaví tiež vydávanie mesačníka Moderné riadenie. Obsah oboch titulov redakcie sa z väčšej časti integruje do ostatných produktov vydavateľstva. Lifestylový magazín PročNe bude namiesto štvrtka vychádzať v piatok. Uviedlo to dnes vydavateľstvo v tlačovej správe.

Predplatiteľom Moderného riadenia vydavateľstvo ponúkne ako náhradu týždenník Ekonom, do ktorého sa v jeho inovovanej podobe presunie väčšina tém súvisiacich s problematikou organizácie, riadenia, vzdelávania, ľudských zdrojov, firemnej kultúry či životného štýlu manažérov.

"Čitatelia dnes nepotrebujú informácie z rôznych oblastí firemného riadenia v samostatnom časopise, sú zvyknutí ich získavať online alebo v iných existujúcich tituloch zameraných na tú istú čitateľskú skupinu. To sa dlhodobo prejavovalo na veľkosti predplatiteľského kmeňa a inzertnom výkone časopisu," uviedla riaditeľka redakcie Economie Zuzana Kleknerová.

Funkciu Ega! prevezme nová príloha, o ktorú sa rozšíria piatkové Hospodárske noviny. Ten bude prinášať víkendové čítanie v klasickom novinovom rámci. Denník zároveň rozšíri posledný deň v týždni priestor na svoj štandardný obsah. "Koncept suplementu, ktorý mal v závere týždňa rozšíriť ponuku inzerentom o magazínové formáty, sa na trhu nepresadil," uviedol šéfredaktor denníka Martin Jašminský.

Personálne zmeny v online

Economia tiež oznámila, že od mája sa stal šéfredaktorom webu iHned Luboš Křeč. Doteraz v Economii riadil štvrťročný Špeciál Hospodárskych novín, na tvorbe obsahu sa podieľal aj autorsky. Pracoval vo Forbse, iDNES.cz a Týždni, v rokoch 2008 - 2018 pôsobil v rôznych pozíciách v HN. Web navštevuje každý mesiac viac než milión reálnych užívateľov, počet digitálnych predplatiteľov presiahol 26-tisíc.

Mediálny dom Economia prevádzkuje spravodajské servery iHNed.cz a Aktuálne.sk, rad tematických internetových titulov a služieb vrátane freemailových portálov. Economia vydáva denník Hospodárske noviny, týždenníky Ekonom a Respekt a niekoľko odborných titulov.

01 - Modified: 2020-05-11 13:21:05 - Feat.: 0 - Title: Strategický online denník: Prinášame najnovšie informácie z marketingu a médií v čase pandémie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 08:36