TV Joj / Inkognito
StoryEditor

Matovič v Inkognite: Macron môj Facebook asi nečíta

11.05.2020, 22:00
Autor:
(pš)(pš)
Nech je vaša relácia liekom pre dušu Slovákov, povedal premiér na margo zábavného programu.

Tajným hosťom pondelkovej relácie Inkognito, ktorú vysiela televízia JOJ, bol premiér Slovenskej republiky Igor Matovič. Zdena Studenková, Zuzana Šebová, Michal Hudák a Marián Čekovský tipovali najskôr  tajnú osobnosť z oblasti šoubiznisu, športu či umenia. Keď moderátor Vlado Voštinár odpovedal na všetky otázky záporne, Zuzana Šebová mu kontrovala otázkou - Čo tu potom tá osobnosť robí?

Pre štyroch ostrieľaných hádačov nebol problém odhaliť tajného hosťa, i keď jeho prítomnosť všetkých prekvapila. Moderátor Vlado Voštinár si k premiérovi na privítanie dovolil aj jemnú iróniu. "Som, rád, že ste nezabudli a nezaspali," povedal moderátor. A pokračoval: "Zjavili ste sa tu ako v Borovej táčky," čím Voštinár reagoval na povesť o dedine Borová pri Trnave.

Igor Matovič priznal, že Inkognito sleduje: „Relácia, ako je táto vaša, keď som úplne dole zrazený, ma dostane zase hore a zistím, že tento život je aj trošku o inom. V tomto je tá vaša obrovská pridaná hodnota, si myslím, lebo treba ľuďom dať nádej, že život neskončil, život bude a život si znova cestu nájde a tým smiechom ho predierate dopredu. Ďakujem vám veľmi pekne, že to robíte všetci, čo ste tu,“ prihovoril sa moderátorovi a hádačom náš premiér.

Hosťovanie Igora Matoviča sa dialo v neformálnej atmosfére. Náš premiér hovoril o svojej manželke, o tom ako jej na výročie sobáša pripravil prekvapenie. A tiež pridal aj pár postrehov z video summitu s lídrami európskej politiky. "Chcel som osloviť pani Merkelovú pani, ale ona mi povedala, ja som Angela. Oni si všetci tykajú, je to zvláštne," priznal Matovič. Náš premiér sa vzápätí podelil aj s historkou ako sa po skončení video summitu s politickými lídrami EÚ rozhodol "kuť železo kým je horúce" a napísal sms správu francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi. "Možno nejdem podľa protokolu, ale Macron mi odpísal," povedal premiér. "Snažím sa tam doniesť nové móresy, tak sa to hádam rýchlejšie vybaví."

"Už to nestačí dať iba na Facebook?," spýtal sa vzápätí Igora Matoviča Vlado Voštinár. "Macron môj Facebook asi moc nečíta. Zatiaľ," zažartoval premiér, ktorý ešte v závere povedal všetkým, že sú teraz pre celé Slovensko "taký liečik pre dušu. Ľudí liečite, verím, že ten liek zaberie a vyhráte."

Na záver hádačom poprial, aby čoskoro mohli opäť hrať pred plným divadlom divákov a opäť zažívať ich potlesk.

Premiér Igor Matovič nie je prvým politikom v relácii Inkognito. V novembri minulého roka do programu prijala pozvanie prezidentka Zuzana Čaputová do jubilejnej 300. epizódy.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 00:41