Kideo
StoryEditor

Kideo učí anglicky aj deti na Slovensku. Americkí lektori poskytujú zadarmo živé lekcie angličtiny

03.06.2020, 13:40
Autor:
redred
Deti sa učia angličtinu zábavnou formou, lektori používajú metódu imitujúcu učenie materinského jazyka.

Projekt Kideo učí deti hovoriť po anglicky zábavnou a efektívnou formou s anglicky hovoriacimi lektormi. Jeho cieľom je kvalitná výučba angličtiny pre deti prirodzenou a zábavnou metódou. Záujem o službu Kideo vzrástol najmä počas koronakrízy, keď cez živé streamy pomáhali profesionálni americkí učitelia rodičom, učiteľom a hlavne deťom s učením angličtiny zdarma. Projekt po úspešnom štarte v Českej republike vstupuje aj na slovenský trh.

„Záujem o výučbu s americkými aprobovanými pedagógmi rastie. Akonáhle sme spustili živé streamy lekcií na Facebooku, oslovili sme mnoho učiteľov a rodičov nielen v ČR, ale aj na Slovensku. Prirodzene tak došlo k rozšíreniu našich aktivít aj pre tunajších záujemcov," vysvetľuje Kamil Kavečka, spoluzakladateľ projektu Kideo a hlavný koordinátor pre Slovensko.

Pomoc v čase pandémie

Akonáhle sa rozhodlo o uzavretí škôl, väčšina rodičov a učiteľov si nedobrovoľne museli poradiť s domácou výučbou. Lektori tímu Kideo rýchlo zareagovali. Začali poskytovať zadarmo živé lekcie angličtiny. Streamy prebiehali každý všedný deň vo facebookovej skupine, Angličtina pre deti s americkými učiteľmi, pre deti mladšieho i staršieho školského veku. Vďaka tomu sa o projekte Kideo dozvedeli aj rodičia, učitelia a deti na Slovensku.

„Naším primárnym cieľom bola pomoc českým deťom a rodičom, ktorí boli v núdzovom stave odkázaní na domáce štúdium. Milo nás prekvapilo, že sa o naše lekcie zaujímalo čoraz viac rodičov zo Slovenska. Veľa slovenských detí skúsilo aj individuálne lekcie zadarmo s vlastným vybraným lektorom. Väčšina z nich s nami naďalej študuje." pokračuje Kamil Kavečka.

Online a z bezpečia domova

Výučba angličtiny s Kideo prebieha online formou videorozhovoru. Do lekcie študenti vstupujú z vlastného užívateľského konta do virtuálnej učebne, kde na nich čaká vybraný lektor.

Učitelia majú potrebné vzdelanie aj skúsenosti s deťmi z neanglicky hovoriacich krajín. Dokážu upútať a udržať detskú pozornosť po celú dobu trvania lekcie, čo je 25 minút. Využívajú unikátnu metódu imitujúcu formu učenia sa materinského jazyka. Deti sa bavia pri výučbe plnej hier a zábavy. Lektor je im nielen sprievodcom svetom angličtiny, ale zároveň aj kamarátom.

„Našich lektorov starostlivo a zodpovedne vyberáme. Sú to kvalifikovaní pedagógovia amerických, materských a základných škôl. Majú špecializáciu a skúsenosti so vzdelávaním detí od 4 rokov z neanglicky hovoriacich krajín. Rodičia pri lekcii byť nemusia, aby prekladali. Učitelia pomocou gest, mimiky a obrázkov efektívne komunikujú aj s úplnými začiatočníkmi. Vďaka konverzácii s rodenými hovorcami si deti osvoja perfektnú výslovnosť a intonáciu," uzatvára Kamil Kavečka.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 19:59