StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Prezidentka v RTVS a Na telo v znamení žien

05.06.2020, 15:15
Autor:
redred
Prinášame prehľad hostí a tém víkendových politických diskusií na Markíze, RTVS a TA3.

V sobotu poskytne prezidentka Zuzana Čaputová prvý exkluzívny rozhovor po tom, ako predniesla v parlamente správu o stave republiky. Sobotné dialógy uvedie Rádio Slovensko v sobotu 6. júna o 12:10. Relácia sa bude zaznamenávať aj na kamery a odvysiela ho aj Jednotka a prostredníctvom streamu aj web rtvs.sk a Facebook Správy RTVS.

Moderátorka Marta Jančkárová zhodnotí s prezidentkou jej rok vo funkcii, diskutovať budú aj o osobných výzvach pre ďalší výkon v úrade. Témou relácie bude tiež zvládnutie boja s koronavírusom na Slovensky, pripravenosť a priebeh opatrení štátnej pomoci a najväčšie výzvy pre spoločnosť a politikov v súvislosti s ozdravením hospodárstva a návratom života do normálu.

​Najbližšie vydanie relácie Na telo bude v znamení žien. V štúdiu Markízy sa posadia do kresiel hostí dve europoslankyne - Monika Beňová (Smer-SD) a Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS). Treťou hostkou bude bývalá europoslankyňa, dnes poslankyňa národnej rady Anna Záborská (OĽaNO).

S moderátorom Michalom Kovačičom budú diskutovať nielen o piatkovej správe o stave republiky prezidentky Zuzany Čaputovej, ale aj o kultúrno-etických témach, ako je možné sprísnenie potratov či zákaz nedeľného predaja. Dotknú sa aj aktuálnych politických tém, ako je napríklad práve schvaľovaný zákon o voľbe generálneho prokurátora.

Hosťami relácie O 5 minút 12, ktorú vysiela Jednotka v nedeľu o 11:55, minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) a jeho predchodca Ján Richter (Smer-SD).

Témami relácie budú reakcie na správu prezidentky o stave republiky, uvoľňovanie opatrení a diskusia o núdzovom stave, rozsah a tempo štátnej pomoci, plán záchrany pracovných miest či zákaz nedeľného predaja. Moderuje Marek Makara.

Hosťami relácie V politike, ktorú vysiela TA3 v nedeľu od 11:00, budú minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš a poslanci Erik Tomáš (Smer-SD), Martin Borguľa (Sme rodina) a Tomáš Taraba (nezávislý).

Moderátor Norbert Dolinský bude so svojimi hosťami diskutovať o správe prezidentky o stave Slovenskej republiky, efektivite opatrení v súvislosti s koronavírusom a reštarte ekonomiky, nových pravidlách voľby generálneho prokurátora a menšinovej politike.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:36