Vladimír PuchalaTASR
StoryEditor

TASR získala za 1 euro 50 percent akcií Teraz Media, je jediným vlastníkom spoločnosti

01.07.2020, 17:45
Autor:
redredTASRTASR
Teraz Media prevádzkuje weby teraz.sk a online televíziu Tablet.TV.

Na základe zmluvy o prevode akcií sa TASR stala jediným vlastníkom akciovej spoločnosti Teraz Media. Za akcie zaplatila spoločnosti Impre Media jedno euro.

Súčasťou prevodu je dohoda o vyrovnaní záväzkov vo výške 131 090 eur. Záväzok spoločnosti vznikol pri investíciách v rokoch 2012 – 2015.

Spoločnosť bola po svojom vzniku medializovaná v súvislosti so spojením verejnoprávnej agentúry a súkromného kapitálu.

Prevod akcií schválilo valné zhromaždenie spoločnosti Teraz Media a na svojom rokovaní Správna rada TASR. Správna rada na rokovaní 23. júna 2020 odsúhlasila aj podporu podnikania spoločnosti vo forme pôžičky na vyrovnanie záväzku dcérskej spoločnosti. Prostriedky budú použité z rezervného fondu TASR.

„Túto dohodu pokladám za manažérsky úspech. Rokovali sme už dva roky. V auguste 2019 som inicioval mimoriadne valné zhromaždenie Teraz Media, kde nadobudla dohoda reálne kontúry. Riadne účtovaný záväzok vyše 250.000 eur nám investor po rokovaniach znížil na 131.090 eur za predpokladu, že sumu vyplatíme vcelku a hneď. Ušetrili sme tak skoro 50 percent sumy,“ povedal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.

Puchala nastúpil na post šéfa TASR potom, ako bol vtedajší generálny riaditeľ Jaroslav Rezník zvolený v júli 2017 do čela RTVS. Puchala bol členom manažmentu TASR od roku 2008, verejnoprávnu agentúru povedie do roku 2022.

​Teraz Media prevádzkuje weby teraz.sk a online televíziu Tablet.TV. Podľa Puchalu je teraz.sk významný zdroj informovania spoločnosti. Ponúka nespoplatnené informácie pre verejnosť, postavené na faktoch a jasných zdrojoch.

V mesiaci apríl dosiahol web podľa IAB monitora vyše 1,1 milióna unikátnych návštevníkov mesačne, bežne sa jeho návštevnosť pohybuje okolo 700-tisíc ľudí.

Tablet.TV prináša živé prenosy tlačových konferencií, vlastné relácie o politike, zahraničí alebo samospráve.

„Predložil som Správnej rade TASR všetky materiály o podnikateľskom zámere TASR, teda ovládnutí spoločnosti Teraz Media a jej ďalšom smerovaní. O zámere prevziať spoločnosť som informoval aj Výbor Národnej rady SR pre kultúru a médiá. Hovoril som o tom s pani ministerkou kultúry. Peniaze, ktoré použije TASR na splatenie záväzku Teraz Media, pôjdu z rezervného fondu a tam sa aj vrátia. Máme v ňom po dobrom hospodárení dostatok prostriedkov. Fond je možné použiť len v zmysle zákona, nemôže byť použitý na mzdy či bežnú prevádzku agentúry,“ povedal Puchala.

Predseda Správnej rady TASR Peter Mestický pokladá získanie akcií Teraz Media za správny krok. Manažment podľa jeho slov predložil všetky potrebné podklady na to, aby správna rada tento krok i spôsob jeho vykonania schválila.

„Oceňujeme skutočnosť, že manažment TASR prerušil spojenie súkromného kapitálu s verejnoprávnou agentúrou a nie sme spájaní so žiadnym investorom,“ povedala zástupkyňa zamestnancov v Správnej rade TASR Alena Mezeiová.

01 - Modified: 2019-01-29 15:43:53 - Feat.: - Title: Mediálny výbor odobril kandidátov na členov Rady RTVS a Správnej rady TASR
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 23:32