Profimedia
StoryEditor

Mladá fronta je v dražbe. Vyvolávacia cena je 1,4 milióna eur

02.09.2020, 15:05
Autor:
ČTKČTK
Nový majiteľ by mal byť známy do 10. septembra.

Záujemcovia o kúpu českého vydavateľstva Mladá fronta sa stretnú dnes v elektronickej aukcii. Vyvolávacia cena je 36 miliónov českých korún (1,4 mil. eur), minimálne navýšenie ceny je 100 tisíc českých korún, čo je približne 3 900 eur. Mediálna spoločnosť sa predáva očistená od všetkých záväzkov, ktoré vznikli pred vyhlásením konkurzu.

Na nového majiteľa prejdú všetky autorské kontrakty, ochranné známky a celé portfólio titulov. V insolvenčnom konaní s vydavateľstvom sa s pohľadávkami prihlásilo viac než 400 veriteľov, ktorí žiadali približne 400 miliónov českých korún (15,2 mil. eur). Pohľadávky by mali byť hradené z výnosu aukcie.

Výsledkom finálneho predaja by malo byť získanie nového majiteľa do 10. septembra. Novým vlastníkom sa stane záujemca, ktorý ponúkne najvyššiu cenu a súd to následne potvrdí.

Vlajkovou loďou mediálneho domu Mladá fronta je týždenník Euro a portál Euro.cz. Okrem toho vo vydavateľstve vychádzajú aj Top špeciály, lifestylové magazíny ako Esence či Hipster a ďalšie hobby magazíny. Mediálny dom je aktívny v online, kde prevádzkuje ekonomický web Finance.cz a ďalších 12 špecializovaných online titulov. Súčasťou vydavateľstva je aj knižné portfólium.

Majiteľom vydavateľstva je podnikateľ František Savov, ktorý žije v Londýne a v Česku je obvinený v kauze daňových podvodov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 14:00