StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Matovič, Naď, Remišová či Pellegrini o akcii Očistec a celoplošnom testovaní

06.11.2020, 18:10
Autor:
redred
Prinášame prehľad hostí a tém víkendových politických diskusií.

Slovensko čelí pandémii nového koronavírusu celoplošným testovaním, ktoré aj tento víkend prebieha v desiatkach okresov. Polícia zatýka svojich bývalých šéfov v akcii Očistec a USA si volia nového prezidenta. Tieto témy budú rozoberať polici vo víkendových politických diskusiách RTVS, Markízy a TA3.

Hosťom Sobotných dialógov, ktoré odvysiela naživo Rádio Slovensko v sobotu 7. 11. 2020 od 12:12, bude predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

Témou relácie bude zhodnotenie celoplošného testovania obyvateľstva na prítomnosť ochorenia Covid-19 a očakávania od 2. kola testovania v najviac zasiahnutých okresoch.

Premiér bude infomovať aj o možnosti ďalšieho sprísňovania, resp. uvoľňovania opatrení na Slovensku alebo v jednotlivých v regiónoch podľa aktuálnej pandemickej situácie. Moderátorka Marta Jančkárová sa bude premiéra pýtať aj na aktuálne zatýkanie sudcov a bývalých policajných funkcionárov.

Hosťami relácie Na telo televízie Markíza budú minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) a poslanec Richard Raši (Hlas-SD).

Moderátor Michal Kovačič bude s oboma politikmi diskutovať nielen o celoplošnom testovaní obyvateľstva a zatýkaní vysokých policajných funkcionárov v akcii Očistec, ale aj o tom, ako chce vláda ďalej bojovať s pandémiou COVIDu-19 a na čo sa máme pripraviť v najbližších týždňoch.

Okrem toho sa pozrie aj na parlamentnú schôdzu, kde sa o rozruch postarali poslanci ĽSNS, ktorí boli vykázaní z rokovania po tom, čo sa odmietli preukázať negatívnymi výsledkami testov. Relácia neobíde ani najväčšiu zahranično-politickú tému tohto týždňa, prezidentské voľby v USA.

V nedeľnej relácii Jednotky RTVS O 5 minút 12 budú naživo diskutovať ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD).

Témami budú, okrem druhého kola testovania obyvateľov a pomoci štátu pre firmy zasiahnuté koronakrízou, tiež priority pri čerpaní prostriedkov z Fondu obnovy EÚ, nastavenie a čerpanie eurofondov. Moderátor Marek Makara sa bude svojich hostí pýtať aj na najnovšie akcie NAKA a s tým súvisiacu voľbu generálneho prokurátora a výber policajného prezidenta.

Do relácie V politike na TA3 zavítajú v nedeľu po 11:00 poslanci Peter Pellegrini (Hlas-SD), Tomás Valášek (Za ľudí), Peter Osuský (SaS), poslanec NR SR, Marián Kéry (Smer-SD), Peter Kmec (Hlas-SD) a Vladimír Palko, bývalý minister vnútra SR.

Moderátor Norbert Dolinský bude so svojimi hosťami diskutovať najmä o zadržaní bývalých vysokopostavených predstaviteľov polície a miere ich politického vplyvu. Ďalšími témami budú tiež efektivita plošného testovania vplyv volieb prezidenta USA na geopolitickú mapu sveta.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:05