StoryEditor

Markíza si pripomenie vo vysielaní úmrtie Štefana Kožku

15.12.2020, 12:30
Autor:
redred
Slovenský herec Štefan Kožka zomrel vo veku 66 rokov.

V pondelok 14. decembra zomrel vo veku 66 rokov známy herec Štefan Kožka. Pôsobil na divadelných doskách bratislavskej Novej scény, kde účinkoval v desiatkach inscenácií. Divákom bol známy aj z viacerých televíznych a filmových projektov.

Riaditeľka Divadla Nová scéna Ingrid Fašiangová uviedla, že príčina Kožkovej smrti ešte nie je známa. "V rámci divadla vieme, že bol pozitívny na ochorenie COVID-19, vo štvrtok bol na testoch, mal ťažký priebeh choroby," poznamenala.

Televízia Markíza si pripomenie úmrtie herca vo svojom vysielaní. "Pamiatku Štefana Kožku si uctíme reportážami v dnešnom Reflexe a Televíznych novinách, ako aj v rámci vysielania štvrtkovej Hornej Dolnej," uviedol pre Stratégie PR manažér televízie Lukáš Kočišek. V Hornej Dolnej stvárňoval herec miestneho zverolekára Jána Chalupku, alias „Doktora“. 

TV Markíza / Horná Dolná

​Okrem Hornej Dolnej ho mohli diváci vidieť aj v ďalších seriáloch ako napríklad Búrlivé víno, Pod povrchom, Strážmajster Topinka alebo Odsúdené, objavil sa aj v známych slovenských filmoch Tisícročná včela či Fontána pre Zuzanu 2. Ako režisér pracoval umelec na muzikáloch HairSpray, Vyhadzovači, Sláva, Cigáni idú do neba či Hair.

01 - Modified: 2020-12-14 20:24:19 - Feat.: 0 - Title: Hral v Hornej Dolnej aj Tisícročnej včele. Zomrel Štefan Kožka
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 15:55