TASR
StoryEditor

Víkendové politické relácie: O koaličnej kríze budú diskutovať premiér Matovič aj expremiérka Radičová

05.03.2021, 09:30
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad hostí a tém víkendových politických diskusií v RTVS, na Markíze a TA3.

Témou týždňa je pretrvávajúca nepriaznivá pandemická situácia a najmä doposiaľ najvážnejšia koaličná kríza. Jej príčinám, dôsledkom a riešeniam sa budú venovať víkendové politické diskusie v RTVS, na Markíze a TA3.

Hosťom Sobotných dialógov v Rádiu Slovensko bude 6. marca od 12:10 hod predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Moderátorka Marta Jančkárová sa bude s premiérom rozprávať o dianí v koalícii a možnosti rekonštrukcie vlády, a tiež  o riadení boja proti pandémii a očkovaní. 

Do relácie V politike, ktorú vysiela TA3 v nedeľu od 11:00 hod, prijali pozvanie predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), podpredseda vlády Richard Sulík (SaS), v druhej časti ich vystriedajú štátny tajomník ministerstva školstva Ľudovít Paulis (SaS), rektor TnUAD v Trenčíne a poslanec Jozef Habánik (Smer-SD) a politológ Radoslav Štefančík, ktorý je dekanom FAJ EUBA. Témami prvej časti relácie budú vládna kríza, jej riešenia a možná rekonštrukcia vlády, v druhej časti relácie to bude novela vysokoškolského zákona a kritika verejných vysokých škôl. Moderuje Norbert Dolinský.

Hosťami prvej časti relácie O 5 minút 12 budú v nedeľu na Jednotke predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš. Témou bude rovnako koaličná kríza a manažovanie boja proti pandémii a vyvodenie zodpovednosti za aktuálny stav. V druhej časti relácie bude hostkou sociologička Iveta Radičová. Moderátor Marek Makara bude s bývalou premiérkou diskutovať o štýle vládnutia a riadenia boja proti pandémii a ich dosahu na nálady v spoločnosti.

Do relácie Na telo televízie Markíza prijali pozvanie minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) a podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD). Moderátor Michal Kovačič sa bude s oboma politikmi rozprávať situácii vo vládnej koalícii a možnom odstúpení ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ale aj predsedu vlády Igora Matoviča.

Súčasťou relácie budú aj výsledky exkluzívneho prieskumu o tom, ktorou z registrovaných aj neregistrovaných vakcín by sa ľudia nechali zaočkovať. Prieskum tak prvýkrát ukáže aj to, ktorí voliči by dali prednosť jednotlivým vakcínam: Pfizer/BioNTech, Sputnik V, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Novavax alebo Sinopharm.

Článok sme aktualizovali o hostí a témy politickej diskusie V politike na TA3.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 06:40