Igor Matovič ako premiér, Boris Kollár ako predseda parlamentu. To budú noví ústavní činitelia na Slovensku.TASR
StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Kollár, Sulík či Pellegrini o roku Matovičovej vlády a riešení koaličnej krízy

19.03.2021, 14:15
Autor:
hrnhrn
V relácii O 5 minút 12 budú diskutovať predstavitelia všetkých politických subjektov zastúpených v parlamente.

Od posledných parlamentných volieb uplynul rok. Štvorkoalícia pod vedením Igora Matoviča prebrala riadenie štátu pri nástupe pandémie Covidu-19, ktorej intenzita sa zatiaľ nezmenšuje a jej koniec je napriek vakcinácii v nedohľadne. V spoločnosti rezonujú referendové aktivity opozičných strán na vypísanie predčasných parlamentných volieb a komunikácia vlády zlyháva. Vážna koaličná kríza už priniesla demisie ministrov zdravotníctva a práce. Riešenie koaličnej krízy a vakcinačná stratégia budú hlavnými témami víkendových politických diskusií.

Hosťami rozhlasových Sobotných dialógov budú od 12:10 hod. na Rádiu Slovensko predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Moderátorka Marta Jančkárová bude s oboma politikmi diskutovať o dianí vo vládnej koalícii, scenároch ďalšieho vývoja a tiež o riadení boja proti pandémii v kontexte vládnej krízy.

Jednotka RTVS v súvislosti s uplynutím roka od posledných parlamentných volieb pozvala do relácie O 5 minút 12 predstaviteľov všetkých politických subjektov zastúpených v parlamente. S moderátorom Marekom Makarom budú diskutovať predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš, podpredseda poslaneckého klubu Sme rodina Jozef Lukáč, predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová, poslankyňa Za ľudí Viera Leščáková, podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD), podpredseda poslaneckého klubu Kotlebovci – ĽS NS Martin Beluský a poslanec Hlasu-SD Erik Tomáš.

Témami diskusie budú spravovanie štátu vs. aktuálna politická situácia a riadenie boja proti pandémii. V relácii bude zverejnený aj exkluzívny volebný model od agentúry Median SK. 

V relácii Na telo, ktorú uvádza televízia Markíza v nedeľu od 13:00 hod., budú hosťami moderátora Michala Kovačiča minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Témami relácie budú možné riešenia vládnej krízy a snaha opozičných strán o vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. 

Na telo zverejní aj exkluzívny prieskum o dôvere novému generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi, špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi a policajnému prezidentovi Petrovi Kovaříkovi.

Hosťami relácie V politike na TA3 budú v nedeľu od 11:00 hod. predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS), predseda výboru pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽaNO), poslanci Ľuboš Blaha (Smer-SD), Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), Tomáš Taraba (nezávislý) a politický analytik Eduard Chmelár.

Témami diskusie bude zhodnotenie roku vlády Igora Matoviča, koaličná kríza a jej riešenia, a tiež vzťahy USA a Ruska a desať rokov od vypuknutia občianskej vojny v Líbyi.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 17:27