StoryEditor

Fenomén Priatelia sa vracia. HBO Max zverejnila emotívny trailer

20.05.2021, 09:28
Autor:
pzpz
Friends: The Reunion si diváci môžu pozrieť už o týždeň.

Blíži sa premiéra avizovaného pokračovania populárneho seriálu Priatelia, ktorý HBO Max promovala už začiatkom minulého roka. Šou s podtitulom The One Where They Get Back Together nebude klasickou epizódou, nebude mať scenár, ale priatelia sa stretnú v plnej zostave, aby si na momenty natáčania spoločne zaspomínali. 

Tvorcovia sľubujú diel nabitý nostalgiou a návštevami známych osobností, ktoré sa v seriály v priebehu rokov objavili. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer sú opäť spolu a streamovacia služba láka divákov emotívnych trailerom. 

V „Reunion“ epizóde sa herci stretnú po viac než 17 rokoch od odvysielania poslednej epizódy v máji 2004.  V špeciáli sa okrem hlavným postáv predstavia aj známe osobnosti ako David Beckham, Elliott Gould, Kit Harington, Larry Hankin, Lady Gaga, Mindy Kaling, Justin Bieber, BTS, James Corden, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Thomas Lennon, Christina Pickles, Tom Selleck, James Michael Tyler, Maggie Wheeler, Reese Witherspoon či Malala Yousafzai.

O Friends: The Reunion hovorila streamovacia služba HBO Max už od začiatku minulého roka, avšak kvôli pandémii koronavírusu sa dátum vydania špeciálnej epizódy posúval. Podľa zahraničných zdrojov by mal každý zo šestice hlavných hrdinov zinkasovať za účinkovanie v seriáli sumu 2,5 milióna dolárov. 

Kultový komediálny seriál Priatelia, vyrobený spoločnosťou Warner Bros, nenašli diváci od roku 2020 na Netflixe. Prebrala si ho WarnerMedia- mediálny konglomerát AT&T, ktorý vlastní aj televíziu HBO a streamovaciu službu HBO GO či HBO Max.  

Právo na vysielanie seriálovej klasiky Priatelia si Netflix kúpil v roku 2015  za 30 miliónov dolárov. V decembri 2018 musel doplatiť ďalších 80 až 100 miliónov, aby ju mohol nechať v ponuke do konca roka 2019.

Všetkých 236 častí sa natáčalo na legendárnej scéne č. 24 filmových štúdií Warner Bros. v Burbanku v Kalifornii. Spolu 10 sérií Friends sa vysielalo od septembra 1994 do mája 2004. 

Seriál vytvorili Marta Kauffman a David Crane, ktorí sú spoločne s Kevinom Brightom tiež hlavnými producentmi. Priatelia sú jedným z najlepšie hodnotených televíznych seriálov, víťazom niekoľkých Zlatých glóbusov, cien Emmy a držiteľom mnohých nominácií. Vďaka sofistikovanému humoru dáva každá časť možnosť nazrieť do pocitov a myšlienok hlavných postáv - skupiny priateľov žijúcich v New Yorku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 15:24