Vo veku 81 nás opustil Milan Lasica (ilu)TASR
StoryEditor

Televízie menia program. Pripomenú si osobnosť Milana Lasicu

19.07.2021, 13:15
Autor:
redred
RTVS, Markíza aj Joj si osobnosť Milana Lasicu pripomenú vo večernom vysielaní. 

Významný slovenský herec Milan Lasica nás náhle opustil v nedeľu v neskorých večerných hodinách vo veku 81 rokov.  Umelec stále aktívne pôsobil v umeleckej sfére a pravidelne sa objavoval v éteri aj na obrazovkách. Výraznú osobnosť Milana Lasicu si pripomenú RTVS, Markíza aj Joj, ktoré upravujú svoj večerný program.

Jednotka dnes o 20.30 hod. ponúkne divákom film Rukojemník, v ktorom sa Milan Lasica predstavil vo svojej poslednej filmovej úlohe po boku nedávno zosnulej Libuše Šafránkovej.

Dvojka si umelca pripomenie o 21.00 hod. v dokumentárnom profile GEN.sk a následne o 21.15 hod. v jedinečnom koncertnom prevedení legendárneho albumu Bolo nás jedenásť. Dvojka zároveň mimoriadne zaraďuje do vysielania vybrané časti kultovej relácie Ktosi je za dverami, ktoré odvysiela dnes popoludní a v noci.

Trojka si umelca pripomenie o 20.05 hod. v nedávnom spomínaní na televíznu tvorbu v premiére relácie Kde bolo, tam bola a o 20.45 h v zábavnom programe Bumerang.

Aktualizácia: Televízia Markíza dnes dnes večer zaraďuje o 22.35 hod. na počesť Milana Lasicu dve epizódy legendárnej zábavnej šou Všetci sú za dverami. V prvej budú hosťami Jaro Filip a Stano Radič a v druhej Miroslav Donutil.

Televízia Joj uvedie reprízu Inkognita s tajným hosťom Milanom Lasicom a po ňom o 22:00 epizódu z glosátorskej relácie Sedem.

„Milan Lasica bol jedným z najvýraznejších slovenských umelcov a vo veľkej miere formoval slovenskú kultúru. Bol predstaviteľom inteligentného humoru, obdivuhodného majstrovstva práce so slovom, hudobného cítenia a v neposlednom rade bol silným hlasom celej spoločnosti. Jeho osobnosť bola veľkou súčasťou aj RTVS, kde pôsobil nielen pred kamerami, ale aj v rozhlasovom vysielaní v mnohých reláciách, inscenáciách, hrách,... Jeho náhly odchod nás v RTVS veľmi zasiahol a v mene všetkých zamestnancov vyjadrujem úprimnú sústrasť jeho rodine i najbližším. Prostredníctvom jeho jedinečného umenia zostane navždy medzi nami,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

V rozhlasovom vysielaní si bude RTVS jedinečného Milana Lasicu pripomínať počas celého týždňa. Rádio Slovensko popri príspevkoch v prúdovom vysielaní zaradí dnes večer reprízu Nočnej pyramídy z februára 2020, v ktorej sa s Milanom Lasicom pri príležitosti jeho 80-ky zhovárala Kata Martinková.

Rádio Regina okrem iných príspevkov pripraví na deň rozlúčky aj reláciu Milan Lasica, ako sme ho poznali - pásmo pesničiek Milana Lasicu s textami, ktoré napísal, ale aj s pesničkami, ktoré rád interpretoval.

Rádio Devín odvysiela dnes po 14.00 h pásmo Jany Hevešiovej Song o modrom z neba, v ktorom sa s Milanom Lasicom v roku 2001 rozprávala o jeho piesňach a básňach. 

Rádio_FM spomína na Milana Lasicu od rána v špeciálnych fíčroch a príspevkoch. Dnes po 13.00 hod. odvysiela záznam koncertu Bolo nás jedenásť z podujatia Pohoda deň_FM v roku 2019. Špeciálne vysielanie pripravuje aj do programu Baláž & Hubinák v piatok od 18.00 hod.

01 - Modified: 2021-07-18 21:23:01 - Feat.: 0 - Title: Milan Lasica v poslednom rozhovore pre HN: Žil som na vlastnú päsť 02 - Modified: 2021-07-19 06:31:57 - Feat.: 0 - Title: Politici reagujú na úmrtie Milana Lasicu: Slovensko stratilo jednu z najvýraznejších osobností 03 - Modified: 2021-07-18 22:04:29 - Feat.: 0 - Title: Vo veku 81 rokov zomrel Milan Lasica. Skonal priamo na koncerte v Bratislave
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 15:09