StoryEditor

Lagardere kúpila rádio OKEY

12.03.2007, 23:00

Francúzska mediálna skupina Lagardere sa dnes stala väčšinovým vlastníkom rádia OKEY a vstupuje tak na slovenský mediálny trh.

Na slovenskom rozhlasovom trhu začíná pôsobiť francúzska mediálna skupina Lagardere. Stává se väčšinovým vlastníkom slovenského multiregionálneho rádia OKEY a začína prevádzku mediálneho zastúpenia Regie Radio Music pre Slovensko, ktoré bude ako svojho prvého radiového klienta zastupovat práve rádio OKEY. Zmluva o vstupe skupiny Lagardere bola podpísaná zástupcami Lagardere a rádia OKEY dnes v Bratislave. Rádio OKEY podľa najnovšieho merania počúvanosti počúva 288 000 poslucháčov denne, 669 000 poslucháčov týždenne a jeho podiel na trhu je 6,5 percenta.

"Je to jen první krok, kterým skupina Lagardere vstupuje na slovenský trh," vyhlasuje Michel Fleischmann, prezident mediálnej skupiny Lagardere CZ, do ktorej v ČR patrí rádia Frekvence 1, Evropa 2, Rádio Bonton a Info Radio a tiež mediareprezentant Regie Radio Music. "Naším dlouhodobým záměrem je podnikatelský rozvoj mediální skupiny Lagardere jak v Čechách, tak na Slovensku, neboť chceme dodávat naše atraktivní programy co největšímu počtu lidí, kteří se chtějí bavit."

"Rádio OKEY se stává 18. rádiom, ktoré skupina Lagardere prevádzkuje po celom svete, takže disponujeme veľkými skúsenosťami ako vytvárať úspešné rádia. Máme ambice sa presadiť na slovenskom rozhlasovom trhu tak, ako sa to podarilo s rádiami Frekvence 1 a Evropa 2 v Čechách," uvádza Miroslav Hrnko, výkonný riaditeľ Lagardere CZ, rodák zo Žiliny. Aby mohla skupina Lagardere uskutočniť tento ambiciózny cieľ, bude sa na riadení rádia OKEY i Regie Radio Music podielať perfektne spolupracujúci slovenský, český a francúzský management. "Po obchodnej stránke predpokladám, že Regie Radio Music rozšíri spoluprácu aj s ďalšími rádiami na slovenskom trhu,"

zdôrazňuje M. Hrnko, který bol menovaný predsedom predstavenstva spoločnosti OKEY, a. s., a konateľom spoločnosti Regie Radio Music Slovensko, s. r. o.

"Hľadali sme pre Radio OKEY silného partnera, ktorý je schopný posunúť rádio programovo a obchodne dopredu, ktorý je skúsený v mediálnej oblasti a ktorý disponuje dostatočným potenciálom, ktorý nám pomôže uskutočniť zmeny, ktoré rádio potrebuje. Partnera, s ktorým môžeme tieto zmeny uskutočnit a ďalej rozvíjať – a takého partnera sme našli v spoločnosti Lagardere," hovorí predseda predstavenstva spoločnosti Radio OKEY, a. s. Lubomír Messinger. "Skupina Lagardere má veľké skúsenosti s vytváraním úspešných programov v rádiách, čoho dôkazom sú aj na Slovensku známe české rádia Frekvence 1 a Evropa 2, a aj preto sa tešíme na spoluprácu. Sme presvedčení, že dokážeme vytvoriť produkt príťažlivý pre poslucháčov a inzerentov," dodáva Michal Arpáš, generálny manažer rádia OKEY.

Rádio OKEY sa v slovenskom éteri objavilo takmer presne pred šiestimi rokmi (1. 3. 2001), kedy začalo vysielať na frekvenciach rádia Koliba. V súčasnej dobe vysiela na deviatich vysielačov. Bližšie informácie o rádiu môžete nájsť na adrese www.okey.sk.

Finančné podrobnosti kontraktu neboli uvedené.

Zdroj: Lagardere, 2007

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
09. máj 2024 02:21