O päť minút príde vlak na druhý stôl. Presne takto vyzerá obsluha v reštaurácia Výtopna, kde čašníkov nahrádzajú vláčiky. „K nápadu otvoriť takúto reštauráciu ma viedol dlhoročný zberateľský záujem o železnice, modely lokomotív, vagónov či starých mašiniek,“ vysvetľuje majiteľ reštaurácií Čech Petr Fridrich. Najnovšie chce so svojou myšlienkou uspieť aj na Slovensku.
Ďalšia zastávka Slovensko
Petr Fridrich podniká v gastronómii už 17 rokov a spojenie dvoch koníčkov vytvorilo nezvyčajný koncept reštaurácií s koľajami, železničnými tunelmi a maximálnou rýchlosťou vlakov 20 kilometrov za hodinu. Každá lokomotíva dokáže utiahnuť viac ako 12 pív. Prvú z reštaurácií otvorili v Brne, dnes ich je v Českej republike päť. „Naším cieľom je aj Slovensko. Momentálne hľadáme silného partnera, masterfranchisanta, ktorý by chcel na Slovensku prevádzkovať koncept Výtopna,“ hovorí Petr Fridrich. Zároveň uvádza, že v súčasnosti intenzívne rokujú s niekoľkými záujemcami. Prvú slovenskú Výtopnu by chceli otvoriť v Bratislave a ako dodáva, vlakmi sa radi dávajú obsluhovať nielen deti či muži, ale i ženy a všetky vekové kategórie.