Tento koncept prináša zmenu v stravovaní, nie je však radikálny a presadzuje postupné úpravy do jedálničkov. Kurzy Vita Food School vedie nutričný analytik Mgr. Eduard Polakovič, ktorý je zároveň zakladateľom projektu. Na kurzoch zabezpečuje odborné know-how k výrobe raw jedál z biochemického a nutričného hľadiska, zastrešuje food styling a food entertaining.„Možnosť online objednania a zakúpenia kurzu cez e-shop www.VitaFoodSchool.sk považujeme za veľmi efektívnu príležitosť pre nábor záujemcov a neskôr nových účastníkov kurzov Vita Food School. Na našom webe nemusia návštevníci vypisovať zdĺhavé prihlášky na kurzy, rýchlo sa zorientujú v prehľadnej ponuke e-shopu a vyberú si ten najvhodnejší termín,“ vysvetľuje Eduard Polakovič.Nevarená, inak známa aj ako „raw“ kuchyňa si všetkých získa svojou širokou pestrosťou a rozmanitosťou aj vďaka kombinácií tradičných a netradičných surovín. Ako dodáva, kurzy záujemcov naučia recepty na green smoothies, štartéri, jednohubky, polievky, hlavné jedlá (falafel, pizza a pod.), šaláty, jogurty, fermentované rastlinné nápoje, maslá, krekry, wrapy, tortily a pĺnky, fit tyčinky, dezerty, gelato a čokolády.
„Filozofia Vita Food School pri realizácii kuchárskych kurzov spočíva v plne praktickom prístupe v kuchyni. Prioritne sa zameriavame hlavne na vhodný spôsob technologickej úpravy potravín (enzymatická úprava, fementovanie) a ako na to. Všetky naše jedlá zhotovujeme na rychlootáčkových mixéroch a potravinových sušičkách.
Zdroj: red