Erik Čížek
StoryEditor

Týždeň s Erikom Čížekom: Vstávať o 4:45, to nie je pohodička

26.01.2014, 16:25
CEO Pernod Ricard Slovakia Erik Čížek má prácu, ktorá sa jeho známym veľmi páči. Ale nie je to žiadna pohoda.

Tvoju prácu by som chcel robiť, počúvam často od mojich priateľov a známych. Chodíš von a popíjaš za služobné, závidia niektorí. Slovenský trh, paráda, ľudia majú radi pekné značky a máš tam kľud, myslia si ďalší.

Svoju prácu naozaj milujem, ale nie je všetko tak, ako sa môže zdať.

Pondelok

Budík o 4:45, brrr... trocha ranného cvičenia, robím to každý deň, v pravidelnosti je sila. Nabalím veci na týždeň a o 6 vyrážam smer Bratislava. Cesta tentokrát dobrá, klasické raňajky za volantom pozostávajúce z kávy a jablkovej taštičky, dnes som sa kupodivu nespálil. V kancelárii som o 9, fajn. Hlavným programom dňa je board. S kolegami, ktorí vedú oddelenie obchodu, marketingu a financií preberáme KPIs za prvý polrok fiškálneho roka. Prechádzame veľmi detailne bod po bode. Celkovo plníme, takže je to radosť. V čiastkových oblastiach, kde sú príležitosti na zlepšenie, dohodneme jasný akčný plán. Ďalej sa vraciame k akčným bodom z minulého boardu a následne je na rade zdieľanie kľúčových projektov za jednotlivé oddelenia. S meetingom som spokojný a zvyšok dňa sa vyvíja pozitívne. Večer ešte stihnem v mojom druhom domove na Slovensku prevetrať zhruba hodinku rotoped.

Utorok

Návšteva vlastníka značky Jameson. Naučili sme ich jazdiť aj do Bratislavy, nielen do Prahy. Skvelí partneri, výborne nás podporujú, financujú nám napríklad mladého ambasadora značky na plný úväzok. Preberáme výkonnosť značky, naše aktivity na ich podporu, celosvetovej stratégie značky Jameson a úspešne prípadové štúdie z iných zemí, ktorými sa dá inšpirovať. Uprostred dňa dostávam správu, že musím byť v stredu poobede v Prahe kvôli operatívnej návšteve  z centrály. Výrazná  zmena plánov, ale to dám. Na záver spoločná večera s írskymi kolegami a tour de bar. Jameson sa pije dobre, tak končíme nadránom. 

Streda

Na programe je koordinačný meeting oddelenia Sales a marketing. Má operatívny charakter a kolegovia ho riadia veľmi dobre sami. Tentokrát sa ale zúčastňujem, preberajú sa aktivity na celý nasledujúci polrok. Sme dobre pripravení. Vymýšľame rovno program na nasledujúcu firemnú konferenciu a zvýši sa čas aj na trochu brainstormingu na rôzne témy nášho budúceho rozvoja. Nikdy nesmieme zaspávať na vavrínoch. Hneď po skončení sadám do auta a mierim do Prahy. Ponáhľam sa hoci je počasie tentokrát neprajné. Pár vodičov mi tu a tam vyjde z pravého pruhu priamo pod kolesá, už som zvyknutý, ešteže mám dobré brzdy. Dosiahnutý čas je slušný. Meeting so šéfmi z centrály nie je dlhý, ale veľmi intenzívny. V nasledujúcich mesiacoch nám pribudne dosť práce. Večera v Aromi je skvelá ako vždy, potom ideme navštíviť dva bary. Líham do postele tak okolo druhej. 

Štvrtok

Koniec týždňa už strávim v pražskej kaviarni. Ďalšie prevozy už by neboli efektívne. Prerobil som si väčšinu programu, okrem iného stihnem jednanie o CSR programe na tento kalendárny rok, korporátna zodpovednosť je v našom odbore extrémne dôležitá, a veľmi tvrdé jednanie s významným obchodným partnerom. Stojíme na svojich pozíciách, pokračovanie nabudúce. Domov sa dostávam celkom neskoro, ale musím si ešte ísť aj po tme zabehať, aby som trochu vypustil ventily.

Piatok

Príprava prezentácie na konferenciu, obed s firemným právnikom, videokonferencia s centrálou ohľadom nových nástrojov v obchodnej oblasti, nejaká administratíva. A tiež píšem tento článok, už mi to moc nejde, veď to vidíte sami... Celkom sa teším domov. Víkend bude patriť jedine len rodine. Ale teším sa na budúci týždeň, teda okrem pondelkového vstávania. Rozhodne to nie je pohodička, ako mi je občas predkladané. Ale to by ma ani nebavilo, mám to tak rád.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. máj 2025 11:49