Televízia Z
StoryEditor

Začne vysielať nová slovenská Televízia Z

09.04.2014, 00:05
Väčšinu vysielania zaberie spravodajstvo a publicistika. Televízia Z chce byť nebulvárna. Prinášame podrobnosti.

Na Slovensku začne vysielať nová televízia. Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila licenciu projektu Televízia Z, za ktorým stojí spoločnosť Zoe Media.

Televízia Z získala licenciu na celoplošné digitálne vysielanie. Ako pre Stratégie upresnili zástupcovia licenčnej rady, bude vysielať cez satelit (DVB-S), terestriálne (DVB-T) a v káblovkách (DVB-C). V slovenskom jazyku a 24 hodín denne.

Pôjde o univerzálnu televíziu s prevahou spravodajstva a publicistiky. "Televízia Z ponúka programy o živote a zo života ľudí. Je nadstranícka, nebulvárna, programovou štruktúrou spravodajsko-publicistická. Televízia Z je posol dobrých správ a myšlienok. Televízia Z je televízia pre celú rodinu," prezentuje sa stanica na Facebooku.

Programové typy v Televízii Z (podiel z vysielacieho času)

Spravodajstvo 27 %

Publicistika 44 %

Dokumentárne programy 22 %

Programy vo verejnom záujme 15 %

Náboženské programy 5 %

Hudobné programy 2 %

Stanica okrem facebookového konta začína komunikovať aj na webe - má stránku www.televiziaz.sk, ktorá je zatiaľ v skúšobnom režime. Časť rubrík je prázdna, časť vypĺňa starý obsah týkajúci sa regionálnej Západoslovenskej televízie.

Termín spustenia nie je stanovený. "Televízia Z je technicky, organizačne, personálne aj programovo pripravená vstúpiť do vysielania v okamihu, akonáhle budú splnené všetky legislatívne požiadavky," uvádza na sociálnej sieti.

Západoslovenská televízia je "predchodkyňou" Televízie Z. Práve ju totiž kúpila spoločnosť Zoe Media, vo februári prerušila jej vysielanie a avizovala, že "vrátiť sa chce pod novým názvom i logom". Riaditeľ spoločnosti Petr Komínek avizoval správy, dokumenty, diskusie k aktuálnym témam či filmom, ale aj priame prenosy z kresťanských aktivít slovenských a zahraničných cirkevných zborov. Prečítajte si o tom viac.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 10:22