Jon Stewart
StoryEditor

Komik, ktorý zo Slovenska spravil krajinu prdov, končí. Pozrite sa, čo o nás povedal

11.02.2015, 09:11
Jon Stewart po 15 rokoch odchádza z The Daily Show. Slovenský bulvár ho rozmazával za žart, v ktorom použil Slovensko. Pozrite si video.

Jon Stewart končí na káblovej stanici Comedy Central. Americký komik ohlásil po 15 rokoch koniec v The Daily Show. Informuje o tom The Hollywood Reporter.

Oznámil to na natáčaní utorkovej epizódy. Podľa THR šokoval fanúšikov a zanechal prázdne miesto na Comedy Central. Magazín tvrdí, že stanica stráca dôležitú osobnosť: "Bol to práve Stewart spolu so South Parkom Treya Parkera a Matta Stona, ktorí dostali Comedy Central na popkultúrnu mapu."

Zatiaľ nie je známe, ktoré z ostatných komikov stanica posunia na Stewartovo miesto o 23. hodine.

Na Slovensku sa Stewart stal veľkou témou pre médiá koncom roka 2013. "Američania zaútočili na Slovensko: Gašparovič je krava a vyvážate do sveta prdy!" kričal v titulku Nový Čas. Zareagoval tiež slovenský veľvyslanec v USA, témy sa chytili aj niektoré zahraničné médiá. Dôvodom bolo toto:

"Ako najnovší americký "úspech" spomenul nelichotivé umiestnenie vo výsledkoch testovania žiakov základných škôl. Amerika je na 36. mieste, hneď za Slovenskom. Stewart ironicky poukázal na to, ako v takýchto momentoch amerického prepadu médiá okamžite škandalizujú krajinu, ktorá sa umiestni pred nimi, aby tak zdôraznili americkú mizériu. Ako prehnaný príklad takéhoto škandalizovania uviedol, že Slováci sa živia zvratkami, za prezidenta máme kravu a najväčší slovenský exportný artikel sú prdy v drevených krabiciach," zareagoval vtedy Peter Breiner na Sme.sk a dodal: "Zjavne to nebol jeho názor na Slovensko, ale sarkastická hyperbola na adresu amerických médií. Na to, aby to niekto pochopil, treba mať skúsenosť s angličtinou, ktorú nemá každý. Celkom iste nie slovenská bulvárna tlač, ktorá okamžite rozhorčene zareagovala. Nezaváhali ani tisíce pobúrených občanov Slovenska a kde sa len dalo, vrátane stránok Jona Stewarta, vyjadrujú svoje rozhorčenie, poväčšine vulgárne, prípadne výhražné. Hovorí sa tu tomu - rozkopávať otvorené dvere. Slovensko bude vyzerať podobne hlúpo ako keď Kazachstan protestoval proti Boratovi."

Zdroj: HN

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 18:33