dreamstime.com
StoryEditor

Aké šialené príchute zmrzlín existujú

17.07.2015, 13:00
Vanilková, čokoládová, jahodová, citrónová, tiramisu, šmolková... Nekonečný výber, ale už trocha nuda. Je načase sa trochu pohrať s chuťovými pohárikmi a priniesť niečo nové.

Výrobcovia zmrzlín vymýšľajú stále nové kombinácie, aby zaujali konzumentov. Ako však prilákať nových? Tých, ktorí nie sú práve naklonení tejto sladkej pochúťke? Pozrite sa, čo výrobcovia vymysleli pre naozajstných fajnšmekrov. Tieto zmrzliny asi u nás nezoženiete, ale pre domácich kutilov prinášame na konci aj jednoduchý recept na nanuk z piva.

 



Zmrzlina pre mäsožravcov

Pre tých, ktorí majú z koláčov najradšej klobásy, vytvoril americký kuchár a pekár David Lebovitz zmrzlinu so slaninovou chuťou. Zmiešal kandizované prúžky slaniny v hnedom cukre so škoricou, vanilkou a tmavým rumom.

 

 

Zdravie na prvom mieste

Cesnaková zmrzlina je ideálnou pochúťkou pre tých, ktorí milujú jeho špecifickú chuť. Do receptu sa pridáva aj med, ktorý ešte zvýrazní chuť cesnaku. Táto zmrzlina sa podáva hlavne ako omáčka k stejkom. Neodporúčame konzumovať na prvom rande.

 

Na taliansky štýl

Bratia Bruce a Mark Becker objavili v sebe vášeň pre zmrzlinu už v detstve. V ich zmrzlinárni Max & Mina nájdete v ponuke všetky príchute. Chrenovú, pivovú, vínovú či wasabi. Zaujímavou je ale pizzová zmrlina, kde nájdete naozaj všetko, čo máte radi na pizzi z pece. Cesnak, oregano, syr i paradajky.

 

 

Happy Meal a McFlurry v jednom

Zmzlináreň Heladeria Coromoto vo Venezuele ohromí svojou ponukou. Kým príchute ako kalamár, syr alebo kukurica sa objavujú pravidelne v ich 800-položkovom menu, najobľúbenejšou z netradičných príchutí sa stala zmrzlina s príchuťou cheesburgera. Zmes mäsa, syra, hranolčekov a „tajných ingrediencií“.

 

 

Dary mora v kornútku
Kaktusová alebo wasabi zmrzlina je už vraj out. Dobrodružní nadšenci zmrzliny objavili zmrzlinu s chobotnicami, známu ako Taco AISU.

 

 

 

Ostrý dezert

Ak budete v Denveri, vyhľadajte Sweet Action Ice Cream. V ponuke majú okrem klasických príchutí aj mandľovú zmrzlinu so soľou a korením alebo smotanovú s medom a pikantnými kúskami čerstvých papričiek Jalapeno.

 

Toto už asi nie
Londýnsky The Icecremists spôsobil rozruch, keď začal predávať zmrzlinu z materského mlieka s názvom Baby Gaga. Čerstvé materské mlieko miešajú s vanilkou a citrónovou kôrou. No neviem...

 

 

 

Chuťovka na záver

A na koniec jeden nápad, ktorý sa asi tak rýchlo nezrealizuje. Portál dietapresse.com prináša výrobcom tip na zmrzlinu s novou príchuťou, vyrobenou špeciálne pre Viedenčanov. Novej lokálnej zmrzline vymysleli aj názov - "Tschitzli". Je to nanuk, ktorý chutí ako rezeň a ohorky cigariet. Podľa portálu sú to presne tie príchute, ktoré symbolizujú životný štýl Viedenčanov.

 

Recept pre domácich kutilov

Fantázii sa medze nekladú. Podľa Pivovarov Topvar sa aj z piva dá vyrobiť nanuk. Potrebujeme na to len Birell s príchuťou zázvor a formičky na nanuky. Ako na to? Pivo nalejeme do pripravených formičiek na nanuky, pol centimetra pod okraj. Vložíme do mrazničky a necháme zmraziť. A zázvorové osviežujúce nanuky sú hotové.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

 

 

Zdroj: Katarína Hrnčárová

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. november 2025 16:23