StoryEditor

Aktualizované: Plus 7 dní bude mať novú šéfredaktorku

02.10.2015, 10:24
Doterajšieho šéfa najpredávanejšieho týždenníka, Miloša Luknára, vystrieda súčasná šéfredaktorka denníka Plus jeden deň.

Vo vydavateľstve News and Media Holding (NMH) sa od 1. novembra vymenia šéfredaktori.  Z pozície šéfredaktora Plus 7 dní odíde  Miloš Luknár. Na jeho miesto príde Nancy Závodská, ktorá momentálne šéfuje denníku Plus jeden deň. Šéfredaktorkou newsroomu denníka Plus jeden deň sa stane Ivana Mandáková.

 

 

 

Miloš Luknár bol šéfredaktorom týždenníka Plus 7 dní od jeho vzniku, teda od roku 1990, zároveň bol jediným šéfredaktorom týždenníka. Plus 7 dní opúšťa preto, lebo sa podľa oficiálneho vyjadrenia vydavateľstva News and Media Holding, rozhodol odísť do dôchodku. Ako šéfredaktor stál Miloš Luknár nielen pri zrode  Plus 7 dní, ale aj vydavateľstva Spoločnosť 7 plus, ktoré do jesene 2014 patrilo trom majiteľom: Štefanovi Šimákovi st., Jozefovi Dukesovi a Karolovi Bustinovi st.. Na jeseň minulého  roka vydavateľstvo Spoločnosť 7 plus kúpila prostredníctvom akvizície cez V3 Media Holdings Penta. V  júni tohto roka Penta zjednotila Spoločnosť 7 plus ako aj Trend holding pod jeden subjekt s názvom News and Media Holding.
S Milošom Luknárom sa čitatelia mohli v časopise stretávať prostredníctvom rubrík, ktoré pravidelne tvoril. Na úvod časopisu to bola satirická Naša fikcia, na záver komentár „Ježko“.

Od 1. novembra sa pozície šéfredaktorky najpredávanejšieho spoločenského týždenníka ujme Nancy Závodská, ktorá v týždenníku kedysi pôsobila ako zástupkyňa šéfredaktora. Bolo to ešte pred rokom 2006, kedy vtedajšie vedenie Spoločnosti 7 plus rozhodlo spustiť na trh nový denník Plus jeden deň. Šéfredaktorkou nového projektu sa stala Nancy Závodská, ktorá až na prestávku od februára 2014 – do januára 2015, denník Plus jeden deň viedla. Na margo výmeny šéfredaktorov šéf vydavateľstva NMH Peter Mertus uviedol: "Ďakujeme Milošovi Luknárovi za výbornú dvadsaťpäťročnú prácu, ktorou doviedol týždenník PLUS 7 DNÍ na pozíciu najčítanejšieho slovenského týždenníka. Veríme, že Nancy Závodská nadviaže na túto prácu a pomôže týždenníku k získaniu nových čitateľov na všetkých moderných mediálnych platformách."

 

Nancy Závodskú v denníku vystrieda jej terajšia zástupkyňa Ivana Mandáková. Tá predtým šéfovala redakcii týždenníka Šarm. Po personálnych zmenách  na jar tohto roka, Ivana Mandáková  okrem Šarmu prešla aj do užšieho vedenia denníka Plus jeden deň. "Stratégiou NMH je obsadzovať kľúčové pozície vo vydavateľstve našimi vlastnými kvalitnými ľuďmi,“ dopĺňa svoje vyjadrenie Peter Mertus.

 

 

 

 

 

Pre News and Media Holding to nie sú jediné zmeny v tomto týždni. Z vydavateľstva odišla dlhoročná finančná riaditeľka bývalého vydavateľstva Spoločnosť 7 plus Eva Majeská. Ďalšou zmenou bolo vymenovanie Vladimíra Kroupu, doterajšieho šéfredaktora Pluska.sk, do pozície šéfredaktora spravodajského portálu aktualne.sk, patriaceho do rodiny online titulov NMH. Vydavateľstvo tiež potvrdilo, že Richard Erdöfy, ktorý túto pozíciu zastával od februára 2015, pokračuje v redakcii aktualne.sk ako senior editor.

 

 

Fotografie: zdroj pluska.sk

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 12:04