Búrlivé víno. Foto: MarkízaMarkíza
StoryEditor

Búrlivé víno a ďalšie markizácke seriály budú predávať v Cannes

02.10.2015, 12:00
CME vyvezie svoje programy na televízny veľtrh v Cannes. Predávať ich bude spoločnosť Slováka Jána Mojtu.

Seriály Markízy a Doma Búrlivé víno, Chlapi neplačú, Druhý dych, Horúca krv, Ordinácia v ružovej záhrade, Horná Dolná, Susedia či reality šou Svokra sa budú už budúci týždeň predávať na televíznom veľtrhum Mipcom v Cannes. Skupina CME, do ktorej patrí aj slovenská Markíza a česká Nova, totiž uzavrela dohodu s distribučnou spoločnosťou Beta Film Slováka Jána Mojta.

Beta Film bude predávať kompletný katalóg CME so 7 200 hodinami programov zo šietich krajín. Informuje v tlačovej správe, pričom hovorí, že Beta Film má celosvetové práva a bude obchodovať aj produkciu, ktorá ešte len vznikne. Tvorbu CME ponúkne ako hotové produkty alebo formáty.

V minulosti si CME predaje na zahraničné trhy riešila sama cez svoju distribučnú spoločnosť MediaPro Distribution, no po zmene vedenia celú divíziu MediaPro prehodnotila. Napríklad na jeseň 2011 sa na Mipcom dostal slovenský Druhý dych.

Kam zatiaľ predali slovenské seriály

(zdroj: prezentácia Beta Filmu)

  • Búrlivé víno: ako formát do Latinskej Ameriky a Nigérie, ako hotový produkt do Vietnamu
  • Chlapi neplačú: ako hotový produkt do arabských krajín, Vietnamu a Latinskej Ameriky (tam aj ako formát)
  • Druhý dych: ako hotový produkt do Vietnamu a Česka

Na Tomáša Maštalíra, Dominiku Kavaschovú a seriál Chlapi neplači sa nepozerajú iba slovenskí diváci. Slovenský seriál sa dostal do Ázie. Kúpila ho vietnamská televízia Hanoi TV 2. Markíza Stratégiám povedala, že seriál Chlapi neplačú predali okrem Vietnamu aj na Blízky východ a do Latinskej Ameriky. Latinská Amerika a USA ho takisto kúpili aj ako formát, respektíve právo natočiť vlastnú verziu pre španielsky hovoriaci trh. Vo Vietname sa objaví aj Búrlivé víno, právo na formát kúpili v Latinskej Amerike a Afrike. Viac informácií.

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 12:23