StoryEditor

Retro: Pamätáte si prvé reklamy poisťovní?

26.08.2015, 09:30
Zaspomínajte si s nami aj na niektoré ocenenia v brandžovej kreatívnej súťaži.

Allianz, Generali, Kooperativa... Spomínate si, ako vyzerali ich prvé kampane? Oprášili sme ich pre vás a pridali aj reklamy, ktoré získali prvé ocenenie za kreativitu.

 

Allianz – Slovenská poisťovňa

Prvá reklama

Spájanie – spojenie značky Allianz a značky Slovenská poisťovňa a vytvorenie najväčšej poisťovne na slovenskom poistnom trhu - Allianz - Slovenská poisťovňa. Kampaň na prelome rokov 2002/2003.

 

AXA

Prvá reklama

2007 – „AXA - a zite v pohode“ od kreatívnej agentúry Jazz Communication. (ukážky inzercie sú k dispozícii len v češtine)

 

 

Poisťovňa Generali

Prvá reklama

Jedny z prvých reklám – komunikačný koncept Pod krídlami leva.

Prvé ocenenie

Generali získala strieborný klinec (1998) za spot Domino od agentúry Mayer & Mayer (TV spot žial Generali Slovensko nemá k dispozícii).

 

KOMUNÁLNA poisťovňa

Prvá reklama

Komunálna poisťovňa je na trhu 20 rokov a z toho 5 rokov po spojení s poisťovňou Kontinuita. Prvé kampane síce nemá k dispozícii, ale ako prvú najväčšiu kampaň označuje Obec Rybník a jej prvenstvo ako najbezpečnejšej obce na Slovensku.

Prvé ocenenie

Komunálna poisťovňa spolu s agentúrou MUW Saatchi & Saatchi získala zlatý klinec (2013) v kategórií Kampaň a strieborný klinec v kategórií Kreativita a PR za prácu Obec na prvom mieste - kampaň na poistenie motorových vozidiel.

 

Kooperativa poisťovňa

Prvá reklama

Jeden z prvých vizuálov na cestovné poistenie Assist Card, ktoré získalo v 90. rokoch aj niekoľko ocenení (napr. Slovak Gold 1996).

Prvé ocenenie

Spot Kamionisti (2009) z dielne MUW Saatchi & Saatchi pre poisťovňu KOOPERATIVA sa stal najúspešnejšou prácou v histórii agentúry. Pozbieral medzinárodnú zbierku ocenení – Gold Midas na New York Festivals, shortlist na Cannes Lions a Eurobeste, striebro na Epica a Golden Drum, 2x zlato z festivalu Méribel a aj zlatý klinec. Agentúra získala s prácami pre klienta Kooperativa celkom 13 ocenení v súťaži Zlatý klinec od roku 2003 – 2014. Kooperativa sa stala Klientom roka na Zlatom klinci.

 

MetLife

Prvá reklama

1997 – sponzoring, slogan Finančná istota, mrakodrap ako symbol sily, stability a veľkosti (vizuále nie je k disopzícii).

 

 

UNIQA poisťovni

Prvá reklama

Poisťovňa Otčina (neskôr premenovaná na UNIQA poisťovňu).

 

Zdroj: Renata Môciková

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 08:11