Koncept, ktorý sa dostal aj k nám do Bratislavy, onedlho oslávi svoje 10. výročie. Ako inak, priamo v meste svojho vzniku, v belgickom Bruseli.
Pomerne veľkolepá oslava sa zrealizuje v termíne od 1. do 5. júna, autormi myšlienky sú David Ghysels a Stefan Kerkhofs. Počas piatich dní pozdvihnú belgickú gastronómiu vyššie, ako kedykoľvek bola. Každý deň totiž priamo na oblohe, na desiatich „vzdušných stoloch“ bude variť desať belgických kuchárov. Každý z nich je pritom držiteľom Michelinskej hviezdy. Medzi šéfkuchármi budú napr. také mená ako Yves Mattagne zo Sea Grill, Lionel Rigolet z Comme ches Soi, Pascal Devalkeneer zo Chalet de la Forêt, David Marti z La Paix a mnohí ďalší.
Projekt sa zrealizuje v spolupráci s VisitBrussels a City of Brussels, jeho zámerom je totiž nielen osláviť výročie, ale aj poukázať na veľkoleposť belgickej kuchyne a veľkosť jej kuchárov. Veľmi blízko Atómia bude každý deň 10 michelinských šéfkuchárov hostiť 220 milovníkov zážitkovej gastronómie.
Možno neviete, ale druhú reštauráciu Dinner in the Sky na celom svete vlastnila 5 rokov slovenská agentúra PromoLand, ktorá ju po vyčerpaní trhového potenciálu predala. Jej majiteľ, Milan Kováčik, je aktuálnym predsedom asociácie BTL.
Zdroj: Perla Žinčíková, BTL komunikačná asociácia