StoryEditor

Markíza spustila ďalší komediálny seriál. Vysiela ho po Hornej Dolnej

28.06.2016, 13:38
Český seriál Okresní přebor o dedinskom futbalovom mužstve bude na obrazovkách počas celého leta.

Správni chlapi milujú futbal a riadia sa mierne inovovaným heslom: „Zelená je tráva, futbal to je... Viac než život!“ Český komediálny seriál Okresní přebor z roku 2010 prináša na obrazovky televízia Markíza. Vtipné dialógy, skvelé herecké obsadenie a riadne dávky humoru z dedinského prostredia priblížia divákom futbalové problémy tak, ako ich doteraz nepoznali. Počas leta odvysiela Markíza každý pondelok večer dve 22-minútové epizódy zo 16-dielneho seriálu.

Prvé dve epizódy, ktoré odvysielala televízia v pondelok 27. júna, museli konkurovať poslednému osemfinálovému zápasu Anglicka s Islandom na RTVS, ktorý mal dramatický priebeh a skončil vyradením favorita. Prvé dve epizódy seriálu Okresní přebor tak dosiahli trhový podiel pod 19 percent. Markíza má naplánované opakovanie pondelkových premiérových epizód na piatkové večery o 22:40.

Režiséri Jan Prušinovský a Jakub Kohák obsadili do seriálu zo športového prostredia známych českých hercov - Ondřeja Vetchého, Davida Novotného, Luďka Sobotu, Pavla Kikinčuka, Leoša Nohu či Tatianu Vilhelmovú. Dej sa odohráva v dedinke Houslice s jedným obchodíkom, jednou knižnicou a jednou krčmou.  A jedným futbalovým mužstvom Slavoj Houslice, ktoré hrá regionálnu súťaž – „okresní přebor“. Už dlhé roky členovia a  hráči túžia, aby sa ich klub prebojoval o  úroveň vyššie a  zahral si vyššiu súťaž – krajskú. Futbal a všetko s ním súvisiace je totiž to, čím obyvatelia Houslic žijú, pre čo dýchajú a kvôli čomu ráno čo ráno vstávajú z postele. Ich motto a mantra v jednom preto je „Okresní přebor není meta... Okresní přebor je dno. A my se musíme dostať vejš!“

TV Markíza
Kto je kto:

Václav Orel (Luděk Sobota)
Predseda oddielu, ktorého si všetci vážia – nepochybne aj preto, že sa vždy snaží odľahčiť napätú situáciu a funguje ako prirodzený tlmič medzi mužstvom a okolitým svetom. Žiarivým príkladom, ako „diplomaticky“ vybŕdnuť z nezávideniahodnej situácie, sú napríklad šialené fajčiarske orgie, ktoré usporiada kvôli tomu, aby potešil Toničku a splnil posledné prianie jej nebohého muža.

Jirka Luňák (Ondřej Vetchý)
Futbalový fanatik, ktorý má priority v živote jasne stanovené – futbal na prvých jedenástich priečkach z desiatich. Je preto logické, že po smrti legendárneho trénera Hnátka sa zdal byť najhorúcejším kandidátom na post nového trénera mierne zdecimovaného mužstva.

Jarda Kužel (David Novotný)
Jirkov najlepší kamarát a zároveň najväčší sok je nekonečne lenivý chla, ktorý si rád dobre zaje, popije, a s tréningom to nepreháňa. V zálohe má zakaždým úctyhodné množstvo absurdných výhovoriek, prečo ho tréner nemôže v najbližšom zápase postaviť – vymyslenými zraneniami počnúc a všeobjímajúcimi depresiami končiac.

Ludvík Hovorka (Pavel Kikinčuk)
Svojrázny klubový pokladník je ako povestný strýko Držgroš strihnutý s kamikadze. Je totiž smoliarsky gambler závislý od výherných automatov. Pre peniaze je Ludvík ochotný urobiť všetko na svete, bez ohľadu na možné riziká a straty.

Adolf Větvička (Leoš Noha)
Každý klub potrebuje lekára a terapeuta. Ten houslický má k dispozícii naozaj exkluzívny typ. Čudák Adolf je totiž vyštudovaný zverolekár a jeho liečebné metódy sú s ohľadom na tento fakt občas naozaj špeciálne. Jeho poznávacím znamením je okrem neodmysliteľného kovbojského klobúka neprepočuteľná rečová vada.

01 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 02 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 03 - Modified: 2023-09-25 10:43:58 - Feat.: - Title: Predvolebná debata Markízy: Šimečka zmenil názor. Televízia až do poslednej chvíle netuší, kto príde diskutovať 04 - Modified: 2023-07-18 11:17:41 - Feat.: - Title: Je to oficiálne. Novým generálnym riaditeľom Markízy bude Peter Gažík 05 - Modified: 2023-06-09 11:43:39 - Feat.: - Title: Hviezdy Ivety Ferencová a Germani aktuálne točia vlastné seriály v Chorvátsku
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 15:42