Marian Zima, šéf vydavateľstva Šport Press
StoryEditor

Denník Šport vyšiel dnes na novom formáte a s mierne zmeneným layoutom

02.06.2016, 17:04
Dôvodom je fakt, že Kmotríkova tlačiareň Versus skončila s tlačením novín. Šport ju vymenil za tlačiareň vydavateľstva Petit Press.

Ako informovali Stratégie začiatkom týždňa vydavateľstvá budú meniť tlačiarne. Týka sa to vydavateľstva Ringier Axel Springer a jeho denníka Nový čas, ktorý sa bude podľa informácií Stratégií tlačiť v Budapešti, ako aj vydavateľstva Šport Press a jeho denníka Šport.  Pre Stratégie  zmenu týkajúcu sa denníka Šport potvrdil aj šéf vydavateľstva Marian Zima: "Za zmenou tlačiarne je rozhodnutie majiteľa spoločnosti Versus neposkytovať naďalej služby v tejto oblasti. Naše podmienky vo Versuse boli korektné a vzťahy dobré. Chtiac-nechtiac stála pred nami zložitá úloha zabezpečiť čo najlepšie podmienky pre náš denník, čo sa nám aj podarilo." Denník Šport je oddnes v tlačiarni vydavateľstva Petit Press, kde sa okrem Športu tlačí aj Sme a denník Plus jeden deň.

Podľa Mariána Zimu Šport vstupuje týmito zmenami do novej fázy existencie. Spolu so zmenou tlačiarne totiž mení aj formát a sčasti aj grafiku. Šport od 2. júna vychádza vo formáte, na akom vychádza Plus jeden deň alebo Sme. "Layout sa zásadne nemení, ostávajú zachované typy písma, titulkov", hovorí Marian Zima. "Nechceli sme revolučné zmeny, len adaptáciu obľúbených rubrík do upravených podmienok. Plnofarebná tlač bude približne na 80% územia. Šport sa tak bude viac podobať špecializovaným denníkom v Česku, Poľsku či Španielsku."

Tlačí sa v Bratislave, aj v Košiciach

Šéf vydavateľstva Šport Press si pochvaľuje rozhodnutie aj z pohľadu blízkosti tlačiarní, čo je pre Šport nesmierne dôležité. "Kvôli aktuálnosti denníka sme aj pod tlakom vonkajších okolností vymysleli a zrealizovali originálny koncept tlače na dvoch miestach, prvé vydanie v Košiciach, zvyšné vydania v Bratislave. Podarilo sa nám tak udržať, respektíve na východe SR vylepšiť časy uzávierok, čo je pre športový denník zásadná záležitosť." V spolupráci s novými  partnermi sa vydavateľstvu podarilo zabezpečiť také podmienky tlače a uzávierok, aby  čitateľ  Športu mohol dostávať v rámci slovenských printových médií čo najaktuálnejšie informácie. V porovnaní s konkurenciou to bude evidentné už pri blížiacich sa Majstrovstvách Európy vo futbale i Letných olympijskych hrách v Riu. Oveľa zložitejšia logistika pri plánovaní a výrobe novín i príloh sa však neodrazí na cene, tá ostáva stále rovnaká - 0,60 EUR pri bežnom vydaní a 0,70 resp. 0,80 pri vydaniach s prílohami. 

Najbližšie plány - zlepšovať obsah

Na otázku, aké má Marian Zima plány vo vydavateľstve, hovorí: "Chceme priebežne zlepšovať obsah, grafiku, rozvíjať digitálne platformy a web www.sport.sk.  (portál prevádzakujú spoločnosne s Azet.sk pozn. red.) Naďalej si vylepšovať pozíciu oproti konkurencii napriek všeobecným a dlhodobým poklesom printu.  Prioritou je: sústrediť sa na kvalitný športový obsah."

 

Prečítajte si aj:

Denníky Nový čas a Šport prechádzajú pod nové tlačiarne

Vydavateľstvo Penty pripravuje nový športový web

 

 

 

 

Zdroj: Petra Ševčíková

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 03:10