trump clintonováReuters
StoryEditor

Trump napadol médiá. Môžu vraj za to, že prehráva v prieskumoch

15.08.2016, 13:24
Autor:
ČTKČTK
Podľa Trumpa vraj médiá chránia jeho demokratickú súperku Hillary Clintonovú.

Republikánsky prezidentský kandidát Trump cez víkend znovu napadol médiá, ktoré podľa neho môžu za to, že prehráva v prieskumoch so svojou demokratickou súperkou Hillary Clintonovou. Trump viní "nechutné" médiá na čele s denníkom The New York Times z prekrúcania svojich slov a z nadržiavania protikandidátke.

"Keby o mne nechutné a skorumpované médiá informovali čestne a nevkladali falošné významy do slov, ktoré hovorím, viedol by som nad Hillary o 20 percent," napísal Trump na Twitteri. "O mojich zhromaždeniach nikdy neinformujú tak, ako sa má. Nikdy sa nezmienia o skutočnom posolstve a nikdy neukážu, koľko tam je ľudí ani akí sú nadšení," nasledoval ďalší tweet.

Trump tým podľa AP priznal, že v boji s Clintonovou nevyhráva a že by ho v novembrových voľbách mohla čakať veľká porážka. Od kandidáta sa naviac s každým kontroverzným výrokom odvracajú ďalší významní republikáni alebo celé skupiny. Trump nedávno napríklad povedal, že Obama a Clintonová v podstate "založili Islamský štát".

trump clintonová Reuters

Zvlášť ostrý je Trump na The New York Times, ktorý v sobotu zverejnil článok, podľa neho sa Trumpova kampaň rúca a sám kandidát je "vyčerpaný a otrávený." Trump uviedol, že "tie noviny pôjdu do čerta", a naznačil, že by im mohol odobrať voľný prístup na svoje akcie. Trump v minulosti odmietol konkrétnym médiám akreditáciu na svoje mítingy alebo sľuboval sprísnenie zákonov proti urážkam na cti. "Nie je to 'sloboda tlače', keď môžu noviny a iní hovoriť a písať, čo chcú, aj keď je to úplne nepravdivé!" napísal v nedeľu na Twitteri.

Tento týždeň ďalšia veľká skupina republikánov vyzvala vedenie strany, aby upustilo od Trumpovej podpory. Poukázala na "sporné, neuvážené a nekompetentné" výroky kandidáta a na jeho "rekordnú nepopularitu". Skupina sa pokúša vedenie strany presvedčiť, aby namiesto podpory Trumpa v boji o Biely dom poskytlo pomoc republikánskym kandidátom usilujúcim o zvolenie do Kongresu.

Manažér Trumpovej kampane Paul Manafort v televízii CNN povedal, že médiá sa nesústreďujú na podstatné programové otázky, napríklad v súvislosti s minulotýždňovými konkurenčnými prejavmi Trumpa a Clintonovej o ekonomických otázkach. Trump podľa neho naďalej získava milióny dolárov na kampaň, zatiaľ čo cestuje do kľúčových štátov ako Ohio, Pensylvánia a Florida a zostáva osobne "veľmi spojený" s činnosťou svojho volebného tímu, uviedla agentúra AP.

01 - Modified: 2021-03-23 07:00:37 - Feat.: - Title: Moderátorka v rozhovore s Trumpom chybne oznámila odchod ministra 02 - Modified: 2020-11-27 10:11:51 - Feat.: - Title: Trump prvýkrát od volieb odpovedal na otázky a hneď prišlo k roztržke: Ste iba ľahká váha 03 - Modified: 2020-11-04 10:20:16 - Feat.: - Title: Trump v reklame 04 - Modified: 2020-10-10 15:21:43 - Feat.: - Title: Druhá debata Trumpa s Bidenom bola zrušená 05 - Modified: 2020-11-03 09:21:30 - Feat.: - Title: Do virtuálnej debaty nepôjdem. Trump odmietol online debatu s protikandidátom Bidenom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 11:12