StoryEditor

Týždeň v médiách: Kto má dnes väčšiu radosť, Jennifer Aniston alebo šéf JOJky?

26.09.2016, 07:17
Ako Brangelina s Popoluškou rozkolísali nohy mediálneho sveta.

Angelina Jolie a Brad Pitt už netvoria pár. Bulvárne i nebulvárne médiá spojili Pán a pani Smithovci do jednotného šíku, ktorý v rámci vytĺkania mediálneho kapitálu stiera pomyselnú nebulvárnu hranicu. Nik nechce stáť opustene na krajnici, zatiaľ čo sa ostatní vezú na aktuálnom lajkozdroji a zhromažďujú publikum. No udiali sa aj iné veci ako trieštenie Brangeliny. Karmickému smiechu sa dnes neoddáva len Bradova exmanželka Jennifer Aniston, ale i súčasný riaditeľ JOJ Group Marcel Grega.

Kauza Popoluška

V čase, keď pulty obchodných domov ohlasujú prvé salónky a Alza v septembri odpaľuje vianočnou reklamou jesenné depresie, skutočné plánovanie Vianoc prebehlo ticho a v úzadí. Hoci samotnému divákovi je dramaticky jedno, z akého kanála mu Karel Gott do kapustnice spieva povestné Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, televízie sa šli potĺcť, aby získali práva na kľúčové vianočné tituly. Zmenil sa totiž systém ich distribúcie, a to, čo platilo doteraz, už neplatí. Markíza už nie je Popoluškin monopol.

Televízny líder, ktorý do týchto čias veselo okupoval súhlas na vysielanie vianočného fenoménu, tvrdo precitol. V roku 2017 bude totiž Markíza musieť tento súhlas odovzdať Televízii JOJ. Rozhodol tak český Národný filmový archív, ktorý zmenil model distribúcie svojich titulov. Po novom si vysielatelia filmové tituly žrebujú, a tentokrát to vyšlo práve komerčnej dvojke. Oriešky tak bude po novom v rukách víťazoslávne držať Marcel Grega.

​Keď chýba mierotvorca Danko

Slovensko, ktoré si od volieb drží pod palcom prvenstvo politickej nekultivovanosti a parlamentného primitivizmu, má dôvod na obavy. Z pozície jednotky sa ho totiž rozhodlo vytlačiť príliš ambiciózne Gruzínsko. Malú krajinu čakajú už o dva týždne voľby a nálada tam vrcholí spôsobom, ktorý aj bežných politikov premieňa na menej bežných matovičov. Navyše, s odhodlaním artikulovať svoje názory hoci aj fyzicky. Ktovie, možno sa ich taktiež pýtali na nezrovnalosti v živnostenskom denníčku.

Keď osobné invektívy prerástli do osobných súbojov, moderátorke nezostalo nič iné ako sa s divákmi rozlúčiť. Voľby sa v bývalej sovietskej republike konajú v sobotu 8. októbra. Dajme zbohom politickej sofistikovanosti a držme palce, snáď sa veľkého volebného výsledku úspešne dožijú všetci uchádzači. Inak im tam pošleme Danka aj s čestnou strážou. 

​Slovensko Slovákom. A nie Zemanovi

Ambiciózni Číňania sa už ani netaja, že sa usilujú podmaniť si Strednú Európu a predovšetkým jej kultúrne dedičstvo. Zatiaľ čo v Česku o pár dní vyjde vo vydavateľstve Mladá fronta časopis Ťing kompletne v čínštine, colníci v Brodskom zadržali pokémonov. Zásielka plná hračiek bola dovezená z Číny a určená na poľský trh. Celkovo obsahovala:

  • 5 760 príveskov na kľúče,
  • 2 750 plyšových hračiek, 
  • 900 plastových bábik.

Myslite na budúcnosť svojich detí. Prihláste ich na kurzy čínskeho jazyka. Čína je už v Brodskom.

Poprsie, ktoré zachraňuje históriu

Kim Kardashian West už dávno nie je len Venuša s 15-timi profilmi na Instagrame, ale reálny politický hráč. Modelka arménskeho pôvodu sa po tom, čo Wall Street Journal publikoval reklamu popierajúcu arménsku genocídu, nahnevala. A nahnevaná Kim vzala svetovú geopolitiku do vlastných rúk. Cez víkend zavolala do New York Times a vybavila zverejnenie iného inzerátu:

Instagramové účty sa zatriasli, keď americkí adolescenti hromadne hľadali Arménsko na Blízkom východe. 

A to bude zo satiricko-mediálneho diania na tento týždeň všetko. Uvidíme sa opäť o sedem dní. Nepokazte si to dovtedy s Kim. Ani s Číňanmi. Krásne jesenné slnečno!

01 - Modified: 2016-09-19 15:01:55 - Feat.: 0 - Title: Týždeň v médiách: Ako Markíza prebudila televízne publikum a koho cenzuruje Google?
01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
01. máj 2024 14:56